Actualitate

Zeci de microbuze electrice pentru elevi. Ce anunț face șeful CJ Gorj!

Consiliul Județean Gorj a primit un prim lot de 22 de microbuze școlare electrice. Mijloacele de transport pentru elevi au început să fie distribuite deja primăriilor din județ.

Consiliul Județean Gorj a reușit să obțină o finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență privind achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi. Zilele trecute, a sosit, la Gorj, primul lot de 22.

Mijloacele de transport pentru elevi vor ajunge în comunele Negomir, Roșia de Amaradia, Glogova, Slivilești, Dănciulești, Dragotești, Prigoria, Baia de Fier, Bălești, Borăscu, Căpreni, Crasna, Licurici, Logrești, Vladimir, Bumbești-Pițic, Hurezani, Polovragi, Runcu, Stănești, Peștișani și Săulești. Până pe 30 iunie, urmează să mai ajungă în județ un lot, de 5 microbuze, pentru localitățile Bolboși, Berlești, Stejari, Văgiulești și Drăguțești. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, anunță că instituția pe care o conduce a mai reușit să câștige un nou proiect, pe Fondul de Mediu, pentru achiziția a încă 11 microbuze școlare. Șeful județului afirmă că, după implementarea tuturor acestor proiecte elevii din 38 de localități din Gorj vor beneficia de microbuze electrice.

„Primul lot de 22 de microbuze școlare, care a venit aseară și în dimineața aceasta, vor fi distribuite localităților eligibile stabilite conform procedurilor Ministerului Educației Naționale în parteneriat cu Inspectoratul Școlar. Toate cele 22 de localități care vor prelua microbuzele școlare, mâine, au montate stațiile electrice care să le servească la încărcarea acestora. Este o obligație asumată de către primari prin hotărâre de consiliu local. Termenul limită era 30 august anul acesta, dar s-au mișcat foarte repede, știind că și noi am demarat procedurile rapid, suntem primul județ din țară care avem încheiat contract de furnizare și, de mâine, ele intră în circuit pentru a deservi și a transporta copiii de acasă către școală. Contractul prevede furnizarea a 27 de microbuze școlare, primele 22 au venit, urmează și alte 5. De asemenea, Consiliul Județean Gorj este câștigător al unui nou proiect pe Fondul de Mediu pentru care vom demara procedura de achiziție a încă 11 microbuze școlare, acestea finanțate integral 100% din Fondul de Mediu. 38 de localități din județ vor fi acoperite în total și vom face demersurile, am discutat și cu cei din Ministerul Educației pentru a suplimenta. Sunt necesare aceste microbuze, având în vedere că în unele localități vechimea este mai mare de 5 ani. Acestea sunt primele localități eligibile și, cu siguranță, vom demara proceduri de achiziție și de finanțare și pentru celelalte localități. Acestea 38 sunt localitățile în care vechimea microbuzelor este mai mare de 7 ani și care nu mai corespundeau standardelor tehnice impuse de legislația în vigoare”, a precizat Cosmin Popescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *