Social

Ziua Verde la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1, Motru

Activitatea face parte din planul de acțiuni cuprinse în cadrul Programului Mondial Eco-Școala, coordonat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), reprezentantul Fundației de Educație pentru Mediu (FEE) în România.

Pentru că prețuim natura și ne place ca totul sa fie verde și curat în jurul nostru, de azi, grădinița noastră este casa a 32 de tuia (28 de tuia smaragd și 4 tuia globulari). Cei 32 de tuia reprezintă o sponsorizare din partea părinților preșcolarilor din unitate.

Plantarea s-a realizat în colaborare cu părinții, cadrele didactice din grădiniță, Primăria Municipiul Motru, Ocolul Silvic Motru și Direcția Publică.

Cei mai mici ecologiști ai grădiniței au fost foarte încântați să participe la această acțiune, unde, cu ajutorul reprezentanților de la Ocolul Silvic Motru, au aflat care sunt etapele plantării unui pom și cum trebuie să îi îngrijim pentru a ne bucura de ei mult timp de acum înainte.

Doamna director Camelia barbu precizează că prin desfășurarea acestei acțiuni s-a urmărit cultivarea interesului copiilor față de mediul înconjurător și necesitatea adoptării unui comportament eco-civic față de natură.

Mesajul preșcolarilor și al personalului din unitate este următorul: “De vreți natura să salvați/ Celor mai mici v-alăturați!/Pentru un mediu sănătos,/În care să crească frumos!”

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *