Actualitate

Zona Metropolitană Târgu-Jiu. Încă două localități au aderat

Comunele Runcu și Peștișani au aderat la Zona Metropolitană Târgu-Jiu din care mai fac parte alte zece localități din județ.

Zona Metropolitană, înființată, în toamna anului trecut, se mărește cu încă două comune. Este vorba de Runcu și Peștișani. În prezent, din această asociere fac parte orașele Târgu-Jiu și Bumbești-Jiu și comunele Bălești, Arcani, Drăguțești, Dănești, Bălănești, Scoarța, Lelești și Stănești. Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, spune că, săptămâna aceasta, vor avea loc discuții despre accesarea primelor proiecte cu finanțare europeană. “Săptămâna acesta, vom discuta despre proiecte cu finanțare europeană pentru Zona Metropolitană. Va veni consultantul la discuții. Vă anunț că și comunele Peștișani și Runcu vor face parte din Zona Metropolitană. Cred că, în luna ianuarie, vom aproba aderarea și a celor două comune la Zona Metropolitană. Sunt extrem de importante pentru ceea ce ne dorim să facem pe viitor, mai ales pe zona de cultură, turism”, a conchis Marcel Romanescu.

Pigui: Nu poate aduce decât beneficii comunității

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, este convins că aderarea la Zona Metropolitană va duce la dezvoltarea localității și atragerea cât mai multor turiști în localitatea natală a marelui sculptor Constantin Brâncuși. “Discuția legată de aderarea la Zona Metropolitană era mai veche cu domnul primar Marcel Romanescu. Aderarea la Zona Metropolitană cred că va fi un lucru bun. Nu poate duce decât beneficii comunității noastre. Aderarea la Zona Metropolitană nu înseamnă a crește taxe și impozite sau a genera costuri noi pentru cetățeni., înseamnă numai beneficii. Vom putea obține finanțări mai ușor pentru realizarea unei infrastructuri mai bune de care vor beneficia toții cetățenii care se află în Zona Metropolitană. În primul rând, comuna Peștișani are ceva foarte important în comun cu municipiul Târgu Jiu: pe Constantin Brâncuși. Marele sculptor s-a născut la Hobița, dar a lăsat cea mai mare avere, cea mai mare creație a sa, la Târgu-Jiu. Este foarte important să fim în această zonă metropolitană, putem dezvolta multe. E clar că municipiul Târgu-Jiu va coordona Zona Metropolitană”, a conchis Cosmin Pigui.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *