Ultima oră

Zona perfectă pentru casa visurilor tale: cum faci faţă dilemelor

Casa visurilor tale nu înseamnă doar finisaje, design sau compartimentare, ci contează foarte mult şi zona în care este amplasată. Chiar dacă apartamentul său casa arată minunat, asta nu înseamnă că te vei bucura de confort. Cartierul său zona unde vei locui dictează atât confortul, cât şi stilul de viaţă pe care-l vei duce.

Ca să alegi mai uşor zona perfectă în care să locuieşti, iată câteva sfaturi uşor de pus în practică:

Setează priorităţile

Cartierul său zona perfectă de locuit există doar în teorie. În practică, va trebui să decizi ce funcţionează cel mai bine pentru tine. Unele persoane îşi doresc spaţiu verde şi linişte, altele prefera agitaţia oraşului şi să fie cât mai aproape de malluri şi magazine. Totul depinde de ce anume cauţi tu.

Vrei să fii aproape de mijloace de transport? Eşti pregătit/a să stai în trafic sau să foloseşti mijloace de transport alternative, precum bicicleta sau trotineta electrică? Ai nevoie de şcoli şi grădiniţe în preajmă? Vrei să mergi pe jos la magazine, malluri sau cafenele? Contează să ai un parc aproape? Te va deranja viaţa de noapte în proximitatea locuinţei?

Astfel de întrebări te ajută să descoperi mai bine ce anume cauţi şi să îţi dai seama ce aspecte nu vrei să negociezi când vine vorba de zona în care vei locui. Cel mai bine e să le treci pe hârtie şi să te gândeşti bine ce variante te mulţumesc.

Plimbă-te pe jos

Înainte de a alege să te muţi într-o anumită zonă, dedica câteva ore bune unei plimbări prin zonă. Poţi merge atât pe jos, cât şi cu trotineta electrică sau bicicletă, însă cea mai bună variantă este mersul pe jos. Observă străzile, arhitectura caselor sau blocurilor, facilităţile din jur, vecinii şi orice altceva consideri de interes. De asemenea, verifica câte minute faci până la magazin, şcoală, staţie de autobuz sau tramvai, astfel încât să îţi dai seama cât de aproape sau departe te afli de punctele de interes.

Cere sfatul agentului imobiliar

Agenţii imobiliari te ajută nu doar să îţi găseşti casa visurilor, ci şi să descoperi mai bine zona în care urmează să te muţi. Agenţii imobiliari profesionişti cunosc foarte bine zonele în care vând sau închiriază proprietăţi, aşa că nu te sfii să le pui câteva întrebări. Interesul lor este să aibă clienţi mulţumiţi care să îi recomande mai departe, nu doar să încheie tranzacţii, aşa că vei primi răspunsuri oneste. Desigur, asta dacă vei colabora cu agenţi cu experienţă, care îşi fac meseria cu simţ de răspundere.

Vorbeşte cu vecinii

Cei ce locuiesc deja în zona unde vrei să te muţi îţi pot răspunde cel mai bine la nelămuriri. Fă-ţi timp să discuţi cu vecinii dacă ai întrebări legate de traiul într-un anumit cartier sau o anumită zonă. De asemenea, poţi întreba şi despre comunitatea din bloc sau de pe stradă. Există neînţelegeri? Este o zonă liniştită? Ar trebui să iei în considerare anumite aspecte esenţiale înainte să te muţi? Viitorii tăi vecini au deseori cele mai bune răspunsuri la astfel de întrebări.

Ia în considerare mijloacele de transport

Înainte de a te muta într-un apartament sau o casă, gândeşte-te la mijloacele de transport. Ai în apropiere staţii de mijloace de transport în comun, maxi-taxi sau tren? Va trebui să petreci mult timp în trafic? Cum e traficul în zonă? Poţi folosi trotineta electrică sau bicicleta ca să te deplasezi mai uşor? Nu există răspunsuri corecte sau grestie la astfel de întrebări, ci răspunsuri potrivite sau nepotrivite în funcţie de ceea ce-ţi doreşti tu. Poate preferi să locuieşti într-o zonă centrală şi să te deplasezi cu trotineta electrică în loc de maşină sau poate maşina este mijlocul tău preferat de transport şi nu ai renunţa la ea niciodată.

Înainte de a te muta, fă-ţi timp să descoperi zona sau cartierul. Plimbă-te pe jos, vorbeşte cu vecinii, cere sfatul agentului imobiliar şi gândeşte-te dacă aceasta corespunde priorităţilor tale pe termen scurt şi lung.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *