Actualitate

Zonele industriale din municipiul Târgu Jiu, în paragină. Cum vrea Primăria să le readucă la viață

Multe din zonele industriale din municipiul Târgu Jiu sunt în paragină. Primăria Târgu Jiu încearcă să readucă la viață aceste zone.

„Există, din păcate, anumite prăbușiri de clădiri, a crescut vegetație și clădirile arată într-un mod deplorabil. Am discutat cu proprietarii și vom încerca să facem acolo o regenerare urbană. Aceste situații sunt răspândite în toate zonele. Am discutat cu proprietarii terenurilor despre ce intenții au, să continue cu activitatea industrială sau să continue cu o altă activitate“, a precizat Cristian Luntraru, din cadrul Direcției de Urbanism a Primăriei Municipiului Târgu Jiu, la Radio Accent.

Orașul nu are un Plan Urbanistic General (PUG), iar acest lucru duce la o serie de disfuncționalități.

„Din păcate, municipiul Târgu Jiu nu are un Plan Urbanistic General actualizat. În prezent, PUG-ul ne ține pe loc. Intenționez să-l actualizez și am făcut lista de avize care sunt necesare pentru actualizarea PUG. Am întocmit și lista de studii de fundamentare analitice și consultative. Firma cu care s-a încheiat contractul pentru realizarea PGU a trecut printr-o perioadă critică, a intrat în faliment în anul 2015 și mulți angajați au plecat la alte firme. Contractul de actualizare a PUG datează din anul 2007“, a mai spus Cristian Luntraru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *