Dezvăluiri

PONTAJE FICTIVE la Psihiatrie! Șefa secției, Ana Maria Cîmpeanu, s-a prins în FLAGRANT!

Secția de Psihiatrie pare a fi tărâmul tuturor nelegiuirilor din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. După ce în secție au fost filmate, în urmă cu doi ani, scene fierbinți cu pacienți cu afecțiuni psihice, iar recent, conducerea unității medicale a destituit-o pe asistenta șefă, pentru că ținea sub cheie soluțiile dezinfectante, în timp ce 15 bolnavi s-au infectat cu SARS-CoV-2, acum ies la iveală alte nereguli extrem de grave, care frizează penalul, în legătură cu pontaje falsificate pentru ca unii salariați să încaseze stimulentul COVID sau alte sporuri. Pontajele fictive sunt semnate de șefa secției, medicul Ana Maria Cîmpeanu, iar despre unele dintre acestea a fost informat de către redactorii gorjonline.ro și managerul Dumitru Vienescu. Dincolo de o eventuală anchetă internă a SJU, se impun verificări și din partea organelor judiciare, în contextul în care se conturează clar comiterea unor fapte penale prin care unitatea medicală a fost prejudiciată.

În medical, dar pontată la serviciu, pentru stimulentul COVID

Pe data de 5 aprilie a.c., șefa Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, Ana Maria Cîmpeanu, a făcut o solicitare către managerul unității medicale, Dumitru Vienescu, pentru a aproba sporul de 85% pentru timpul efectiv lucrat de personalul din secție cu pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Stimulentul de risc era solicitat pentru luna ianuarie, când la Psihiatrie au fost depistați pozitiv cu COVID-19 patru pacienți.

Printre cei 24 de angajați ai secției, care beneficiau de acel stimulent financiar, apare și femeia de serviciu Adriana Prunescu, căreia, potrivit situației întocmită de medicul șef secție, i-au fost pontate 7 ore ca fiind lucrate, efectiv, cu pacienții infectați cu COVID-19.

Paradoxul este că, femeia de serviciu s-a aflat în concediu medical prelungit, de la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, până la începutul lunii martie a acestui an, din cauza unui traumatism pe care l-a suferit la o mână, așa că, în luna ianuarie, nu a fost prezentă nici măcar o oră la serviciu.

Asistenta invizibilă

Un alt caz la fel de elocvent pentru organele judiciare și conducerea spitalului este ce al schimbului de ture și, evident, pontajului fictiv din 30 martie a.c..

În seara acelei zile, în tura de noapte, în locul asistentului medical Alina Duncea, care nu a putut ajunge la serviciu din cauza stării critice a soțului său, care, de altfel, a și decedat a doua zi, a fost trimisă, de către medicul șef secție Ana Maria Cîmpeanu și asistentul șef Simena Cucu, asistenta Lavinia Dobrescu.

Aceasta nu a semnat nici condica de prezență, nici condica de triaj și nu a scris absolut nimic în documentele medicale din secție, adică, foarte grav(!), nu și-a asumat actul medical pentru care se afla în secție.

Numele asistentei Dobrescu apare însă într-un document de predare a turelor, dar nu este semnat de aceasta.

Pe pontajele lunii martie, apare ca fiind la serviciu Alina Duncea, pentru că exact acele ore, din noaptea de 30/31 îi trebuiau pentru a încasa sporul de tură. Trebuie spus că acele pontaje au fost semnate, de șefa secției, medicul Ana Maria Cîmpeanu, și asistenta șefă Simena Cucu, în cunoștință de cauză, cu numele asistentei Duncea, cu toate că tocmai cele două șefe o trimiseseră la serviciu, în acea noapte, pe Lavinia Dobrescu.

Cel mai probabil, conducerea SJU va dispune, din nou, verificări la Secția de Psihiatrie, iar în cazul în care se va constata că unitatea medicală a fost prejudiciată, dincolo de măsurile administrative, va fi obligată să sesizeze și organele judiciare.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Nu ma surprinde! Sunt verisoara primara cu Ana-Maria Campeanu si …totodata, victima abuzurilor ei. Numele meu este Natalia-Maria Tatomir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *