Ultima oră

127 de cazuri de coronavirus în România, din care 9 vindecați

Numărul pacienților confirmați cu coronavirus în România a ajuns duminică la prânz la 127. Pe de altă parte, 9 dintre cei infectaţi s-au vindecat până în acest moment.

DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR DE DUMINICĂ, 15 MARTIE

15:05 – CFR anunţă suspendarea temporară a unor trenuri, mai ales a celor care asigurau deplasarea elevilor către centrele şcolare, şi precizează că ia în calcul u suspendarea unor trenuri pentru navetişti, având în vedere reducerea activităţii unor angajatori. Compania anunţă şi alte măsuri în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19.

”Ca urmare a deciziilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă coroborate şi cu deciziile administraţiilor feroviare din ţările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulaţiei unor trenuri în trafic intern şi internaţional cu respectarea posibilităţii de mobilitate a persoanelor”, a anunţă, duminică, CFR Călători.

Compania va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele şcolare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educaţiei şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Gasiţi ataşat lista cu aceste trenuri.

13:30 Cazurile 126 şi 127, în Brăila

Duminică au fost confirmate primele doua cazuri de coronavirus în Brăila.

Cele două persoane provin din centrul de carantină şi au fost internate și izolate la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila. Au sosit, în mod controlat, de la punctul de trecere al frontierei, în data de 12.03.2020 și introduse direct în spațiul de carantină, neavând contact cu alte persoane.

12:50 Cazurile 124 şi 125

Încă 2 cazuri au fost anunţate duminică la prânz. Este vorba despre contacte ale contactelor persoanelor infectate internate la spitalul Gerota.

12:45 Marile reţele comerciale fac apel la clienţi

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România îi roagă pe clienţi să fie cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpără şi îi asigură că există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem “solidari şi ne gândim la nevoile tuturor”.

″Ştim că mulţi dintre voi sunt preocupaţi în legătură cu efectele răspândirii Coronavirusului (Covid-19). Vă înţelegem şi vă împărtăşim îngrijorările şi vă anunţăm că facem tot ce putem pentru ca voi şi familiile voastre să aveţi alimentele şi produsele esenţiale de care aveţi nevoie. Cele mai importante obiective pentru noi sunt de a ne proteja angajaţii, clienţii şi de a asigura disponibilitatea produselor. Lucrăm îndeaproape cu autorităţile, furnizorii şi partenerii noştri logistici pentru a asigura furnizarea de bunuri în magazine şi pentru a aproviziona depozitele logistice cu produsele a căror cerere este ridicată.(…) Dar avem nevoie şi de ajutorul vostru. Vă rugăm să fiţi cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpăraţi. Înţelegem frământările voastre, dar a cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi laşi pe ceilalţi fără produsele de care şi ei au nevoie. Există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem solidari şi ne gândim şi la nevoile tuturor. Doar împreună vom avea grijă de cei dragi nouă şi de cei care sunt în vârstă sau vulnerabili. Facem tot ce putem pentru a face faţă acestei provocări. Vă asigurăm că prioritatea noastră, a tuturor, este să fim cu toţii în siguranţă şi să vă oferim produsele necesare”, afirmă reprezentanţii AMCMR într-o scrisoare deschisă adresată clienţilor lor.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România a fost înfiinţată în anul 2003 şi grupează următoarele 19 companii din retailul alimentar şi nealimentar din România: Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Profi, Selgros. AMRCR este membră a Confederaţiei Patronale “Concordia” şi a organizaţiei “EuroCommerce”.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *