Ultima oră

13 infracțiuni rutiere depistate în acest weekend în Gorj

În perioada 11-13 ianuarie a.c., polițiștii gorjeni au acționat pe raza județului pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, ocazie cu care au întocmit dosare penale, în urma constatării a 13 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

La data de 11 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au identificat în trafic un bărbat, de 51 de ani, din orașul Țicleni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 675 Țicleni, având o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 12 februarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Târgu Jiu au identificat, în trafic, un tânăr, de 21 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian, din municipiul Târgu Jiu, având o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au identificat un bărbat, de 66 de ani, din comuna Fărcășești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 675 Țicleni, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, în care se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

La data de 13 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați de un participat la trafic, despre faptul că ar fi fost implicat într-un eveniment rutier pe raza municipiului Târgu Jiu.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, de 55 de ani, din comuna Solești, județul Vaslui, ar fi condus un autoturism în parcarea unui centru comercial, de pe strada Termocentralei, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie și având o concentrație alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, provocând totodată daune materiale.

Bărbatul a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie și de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

La data de 12 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbuneşti au observat, în trafic, un autoturism având aplicate plăcuțe cu un număr de înregistrare provizoriu, în timp ce se deplasa pe strada Trandafirilor, din localitate.

Polițiștii au efectuat un semnal regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea până în comuna Jupînești, unde, observând echipajul de poliție aflat în urmărirea sa, a abandonat autovehiculul.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul în cauză aparține unui bărbat, de 47 de ani, din comuna Bărbătești, însă, la acea dată, ar fi fost condus de către un minor, de 14 ani, cu același domiciliu.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul, fără a poseda permis de conducere și punerea în circulație, pe drumurile publice, a unui autovehicul cu număr fals.

La data de 12 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat, în trafic, un minor, de 14 ani, din comuna Cujmir, județul Mehedinți, în timp ce conducea un motociclu pe DN 67C, Zona Turistică Montană Rânca, iar cu ocazia verificării în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că ATV-ul i-ar fi fost încredințat, spre a fi condus, de către mama sa, de 37 de ani, din aceeași localitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și încredințarea unui vehicul, spre a fi condus, unei persoane care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 13 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au depistat, în trafic, o tânără, de 18 ani, din comuna Bâlteni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Stadionului, din orașul Țicleni, iar din verificările efectuate, a rezultat faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere.

Totodată, polițiștii au stabilit că autovehiculul i-ar fi fost încredințat, spre a fi condus, de către un tânăr, de 22 de ani, din orașul Țicleni, deși cunoștea faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unul autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și încredințarea unui vehicul, spre a fi condus, unei persoane care nu posedă acest drept.

La data de 13 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizaţi prin apelul 112, cu privire la faptul că în Zona Turistică Montană Rânca, ar avut loc un eveniment rutier, soldat cu victime.

Din cercetările efectuate, polițiștii au constatat că o tânără, de 22 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un ATV pe DN 67 C Rânca, din direcția Vârful Păpușa către Novaci, într-o curbă la dreapta, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-ar fi răsturnat.

În urma impactului, atât conducătoarea, cât și pasagerul motociclului, un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, au suferit leziuni și au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Testarea cu aparatul etilotest nu a putut fi posibilă, tinerei fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button