Ultima oră

48 de milioane de euro falși, descoperiți într-o tipografie clandestină din Italia

O nouă lovitură pentru „gruparea Napoli”, un cartel cunoscut în Italia pentru falsificarea bancnotelor, aproape identice cu cele originale. Polițiștii au găsit într-o tipografie clandestină 48 de milioane de euro falși, potrivit Corriere Della Sera.

Poliția economico-financiară din Napoli și Unitatea specială de poliție valutară din Roma au emis un mandat de arestare a unui suspect care ar face parte din gruparea cunoscută pentru falsificarea banilor.

Bani falși în valoare de 48 de milioane de euro
Gruparea infracțională, activă pe teritoriul Casavatore (Napoli), înființase o tipografie clandestină într-un depozit industrial închiriat. În tipografia clandestină din cartierul Ponticelli, în partea de est a Napoli, au fost ridicate bancnote false de 50 de euro din seria „Europa”, cu o valoare nominală totală de circa 48 de milioane de euro.

Suspecții aveau în depozit toată aparatura necesară pentru a falsifica banii, precum mașini de imprimat industrial deosebit de sofisticate și performante.

Doi falsificatori au locuit izolați în interiorul clădirii fără să întrerupă vreodată producția. Un alt membru al grupării se sigura că au mâncare și apă zilnic.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *