Eveniment

99 de polițiști avansați în grad de Ziua Poliției Române

Chiar dacă manifestările publice dedicate Zilei Poliției Române în anii trecuți au lipsit miercuri, în contextul crizei provocate de coronavirus, în județul Hunedoara s-a păstrat tradiția avansărilor în grad, 99 de polițiști fiind în această situație. „Ziua Poliţiei Române, 25 martie, marchează 198 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii. Anul acesta, deşi manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus, Ziua Poliţiei Române i-a găsit pe poliţiştii hunedoreni în stradă, pentru susţinerea activităţilor de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică. De asemenea, alături de celelalte forţe de ordine, poliţiştii hunedoreni vor continua activităţile preventive şi de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19. Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, anul acesta au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 99 de poliţişti: 30 de ofiţeri şi 69 de agenţi de poliţie”, se precizează într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

În mesajul adresat poliţiştilor, cu această ocazie, conducerea IPJ Hunedoara le-a transmis că „misiunile pe care le-aţi îndeplinit cu succes şi, cu precădere activităţile realizate în ultima perioadă, alături de alte instituţii cu atribuţii în domeniu, pe linia prevenirii răspândirii noului tip de Coronavirus COVID-19, reprezintă, pentru fiecare dintre noi, un EXAMEN PUBLIC, extrem de dificil, în faţa comunităţii, a familiilor noaste şi a propriei conştiinţe. Această perioadă ne oferă posibilitatea afirmării profesionalismului, a maturităţii şi capacităţii organizatorice a poliţiştilor hunedoreni, de la nivelul tuturor structurilor, de a gestiona o problematică diversă şi complexă, dar care nu ne absolvă de îndatoririle noastre curente”.

În schimb, în Gorj, reprezentanții IPJ nu au oferit detalii despre numărul celor avansați în grad de Ziua Poliției Române.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close