Actualitate

Cum să asociezi mâncarea cu vinul potrivit: 3 recomandări de care să ții cont

 Vinurile sunt băuturile alcoolice ideale pentru a însoți o masă cu preparate savuroase și spunem acest lucru din numeroasemotive. În primul rând, ai acces la o gamă variată de arome, de la cele fructate la cele cu iz de flori sau condimente. De aceea, poți descoperi noi și noi arome pentru a pune la punct detaliileunui meniu culinar ca la carte. 

Mai mult decât atât, aciditatea vinului poate echilibra aromelegrase sau dulci din mâncare, oferind o senzație de prospețime, întimp ce nivelurile echilibrate de alcool pot amplifica percepțiaasupra aromelor preparatelor servite. Vezi recomandările noastrede azi și alege apoi corect combinațiile dintre vin și mâncare!

Combinații de mâncare și vin alb 

Alegerea vinului alb potrivit pentru un anumit preparat poatetransforma o masă cu prietenii într-o experiență culinară de neuitat. Comandă sticle de vin online și alege una sau maimulte dintre următoarele combinații clasice de vin alb cu mâncare:

vinurile albe seci, cu aciditate medie sau ridicată, sunt idealepentru pește alb, fructe de mare și salate; Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Riesling sunt alegeri excelente;
puiul și curcanul se potrivesc bine cu vinurile albe ce au o anumită complexitate, cum ar fi Chardonnay-ul maturat sauun Viognier aromat;
vinurile albe cu o corpolență medie – Pinot Grigio sauSauvignon Blanc – pot fi servite lângă paste cu sosuricremoase sau risotto;
brânzeturile proaspete se potrivesc de minune cu sortimentele de vin alb sec fructate, în timp ce brânzeturilematurate pot fi asociate cu vinuri albe din același an;
vinurile albe seci și răcoroase, precum Sauvignon Blanc sauPinot Grigio, sunt perfecte pentru a însoți salatele șiaperitivele ușoare;
vinurile albe dulci sau demiseci, cum ar fi Muscat Ottonelsau Riesling, pot fi savurate alături de deserturi pe bază de fructe sau brânzeturi dulci.

Combinații de mâncare și vin roșu 

Datorită aromelor sale complexe, vinul roșu face un pairing uimitor cu multe feluri de mâncare. Iată câteva combinațiiclasice pentru un strop de savoare adus în meniul tău:

vita, mielul sau vânatul se potrivesc de minune cu vinurileroșii corpolente, așa cum este sortimentul de vin rosuCervus Cabernet Sauvignon, 0.75 L;
pastele cu sosuri pe bază de carne, ciuperci sau roșii merg celmai bine cu vinuri roșii cu aciditate medie, cum ar fi Pinot Noir sau Sangiovese;
brânzeturile tari, precum cheddar sau gruyère, se potrivescbine cu vinuri roșii puternic aromate, precum Tempranillo sau Cabernet Sauvignon;
tocanele cu legume și carne pot fi cel mai bine servite la masă cu vinuri roșii tinere și deosebit de fructate, din struguri Pinot Noir sau Gamay.

Combinații de mâncare și vin rosé

Vinul rosé, cu nuanțele sale delicate și proaspete, este o alegereexcelentă pentru o varietate de ocazii. Aromele sale fructate șiaciditatea ușor ridicată îl fac ușor de asociat cu multe feluri de mâncare. Ține cont de recomandările noastre și alege apoi de la Nitela Shop cele mai bune produse pentru meniul tău:

rosé-ul este partenerul perfect pentru peștele gras, precumsomonul sau dorada; aciditatea sa echilibrează grăsimeapeștelui, iar aromele fructate completează gustul delicat al cărnii;
de asemenea, se potrivește foarte bine cu preparatele pe bazăde carne albă, în special, cu puiul gătit la temperaturiridicate; aromele afumate ale cărnii sunt compatibile  cu notele fructate și ușor condimentate ale vinului rosé;
salatele cu ingrediente variate – fructe, nuci, brânzeturi șidressinguri ușoare – se potrivesc de minune cu un vin rose Schwaben, 0.75 L; acest sortiment de vin va accentuaprospețimea salatei, asigurând baza ideală pentrudezvoltarea unei armonii de arome;
pastele cu sosuri pe bază de roșii, pesto sau ulei de măslinese potrivesc bine cu vin rosé de calitate; aciditatea vinuluiva echilibra gustul dulce al sosului de roșii și va accentuaaromele ierburilor aromatice;
feta, mozzarella sau chèvre sunt brânzeturile pe care vrei le savurezi alături de un pahar de rosé; aciditatea vinului vacontrasta cu textura cremoasă a brânzeturilor; asigurândastfel premisele ideale pentru o experiență senzorială pecare vei dori o repeți;
sortimentele de rosé pot fi, de asemenea, o alegereinteresantă pentru mâncărurile asiatice cu arome picante șiacide: sushi, sashimi sau cele cu sos de light curry.

Construiește meniul pe baza recomandărilor noastre șisurprinde-i pe cei chemați la masă cu cele mai tari combinațiide mâncare și vin. Comandă online băuturile de care ai nevoiedin oferta Nitela Shop și simplifici astfel întregul proces de organizare a unui eveniment la care se mânâncă bine și se udăpreparatele alese cu vinuri de calitate!

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *