Kiwi este un fruct disponibil tot timpul anului. Este bine să-l cumpărăm mai tare și să-l lăsam să se coacă la temperatura camerei pentru câteva zile. Se consumă crud, deoarece vitamina C se poate distruge prin fierbere. Specialiștii recomandă ca acest fruct să nu se dea copiilor până la vârsta de un an, întrucât poate provoca alergii.
Kiwi: calități nutritive
Conținut bogat de vitamina C: 100 grame de fruct asigură 50% din necesarul zilnic de vitamina C
Asigură o abundență de fibre, eficiente pentru lupta împotriva constipației
Asigură prezența vitaminei E și a carotenoidelor care întăresc efectele vitaminei C
Kiwi: efecte benefice pentru organism
Datorită concentrației mari de antioxidanți variați, kiwi este foarte util în prevenirea maladiilor cardiovasculare.
Contribuie la prevenirea dezvoltării plăcilor de aterom și astfel limitează oxidarea colesterolului, împiedicând depunerea lui pe artere.
Fibrele contribuie la evitarea constipației și a colitei iritante, a ocluziei și a balonării
Are efect în prevenirea cancerului colorectal.