Ultima oră

A apărut guma de mestecat cu efecte halucinogene. Cinci persoane au ajuns la spital

Autorităţile sanitare australiene şi neozeelandeze au avertizat joi împotriva gumelor de mestecat "cu ciuperci" comercializate de compania Uncle Frog.

Au fost înregistrate cel puţin cinci cazuri de spitalizare a unor persoane care au consumat aceste produse, informează AFP.

„Halucinaţii tulburătoare”, „somnolenţă sau pierderea cunoştinţei”, „o activitate de tip convulsiv şi mişcări involuntare cum ar fi contracţii ale braţelor şi picioarelor”, precum şi „mişcări oculare” fac parte dintre simptomele dezvăluite de autorităţile sanitare din cele două ţări.

„Anchetele continuă pentru a se stabili ce conţin aceste produse. Le recomandăm oamenilor, cu fermitate, să nu le consume”, a declarat Darren Roberts, directorul medical al centrului de informare privind substanţele otrăvitoare din statul australian New South Wales (NSW).

Cel puţin cinci persoane au fost spitalizate după ce au consumat gume de mestecat de acest tip în New South Wales, un stat din sud-estul Australiei, a declarat Direcţia Generală pentru Sănătate din NSW, într-un comunicat publicat miercuri.

Food Standards Australia New Zealand (FSANZ), agenţia responsabilă cu elaborarea normelor alimentare pentru Australia şi Noua Zeelandă, a precizat că Uncle Frog, o companie al cărei site nu mai putea fi accesat joi, a dispus retragerea acestor produse de la vânzare.

Gumele de mestecat cu ciuperci produse de compania Uncle Frog sunt comercializate în două sortimente: unul menit să ajute la dezvoltarea „memoriei şi a concentraţiei” şi altul care ar oferi „energie şi putere”.

Mesajele tipărite pe pachetele puse în vânzare le promit cumpărătorilor că le „vor face ziua mai bună” şi că aceste gume de mestecat au fost „infuzate cu cea mai bună cânepă de pe Pământ”.

O victimă a acestui produs, Laura Jones, care locuieşte în Perth, a declarat că a fost spitalizată din cauza unei crize de tahicardie. „Ritmul meu cardiac a urcat la 160 de bătăi pe minut”, a precizat ea.

„A fost un pic ciudat, pentru că preţul era de 50 de dolari australieni (aproximativ 31 de euro) pentru opt gume de mestecat, deci a fost destul de scump”, a declarat ea pentru televiziunea publică din Australia.

Sursa: Agerpres

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *