Ultima oră

A fost lansat iPhone 14. Cum arată și cât costă

Apple a anunțat, miercuri, în cadrul evenimentului „Far Out”, noua serie iPhone 14. Gama conține patru modele: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max şi iPhone 14 Pro Max.

Modele iPhone 14 sunt capabile să trimită un apel de ajutor prin satelit în timpul unei situaţii de urgenţă şi au, de asemenea, capacitatea de detectare a accidentelor, transmite Reuters.

Apple a dezvăluit, de asemenea, o cameră de 48 de megapixeli cu un senzor quad-pixel care va „optimiza detaliile”.

Noul senzor grupează fiecare patru pixeli într-unul mare, potrivit Apple, și există o îmbunătățire de până la două ori în condiții de iluminare slabă, comparativ cu iPhone13 Pro.

Partea frontală a dispozitivului iPhone 14 Pro are o cameră foto care include o funcție nouă pe care Apple o numește „Dynamic Island”.

Funcția va fi ca un widget în partea de sus a ecranului principal, unde vei putea vedea alertele într-un mod concis, fără a te distrage de la ceea ce faci deja pe telefon.

Poți primi actualizările unui meci sau poți afla când a sosit aplicația de transport în comun fără să părăsești aplicația în care te afli, a declarat Alan Dye de la Apple.

„Fiecare alertă are propria personalitate, astfel încât sunt ușor de identificat dintr-o privire”, a adăugat el, precizând că „afișează o activitate dinamică, mereu activă și vizibilă”.

Ecranul de blocare iOS 16 va funcționa, de asemenea, cu „Dynamic Island”, a spus Dye.

iPhone 14 Pro va fi disponibil în patru culori: space black, silver, gold și deep purple.

Modelele iPhone 14 și iPhone 14 Pro sunt disponibile în cinci culori: midnight, starlight, albastru, violet și Product Red. Prețul modelului iPhone 14 va începe de la 799 de dolari, a anunțat Apple, ceea ce reprezintă același preț de pornire ca și iPhone 13 de anul trecut, dar cu toate noile caracteristici. Modelul mai mare iPhone 14 Plus va începe de la 899 de dolari.

Noile iPhone-uri, fără cartelele SIM fizice

Apple a anunțat că cea mai recentă gamă de iPhone-uri elimină necesitatea unei cartele SIM fizice și utilizează în schimb o cartelă digitală, „e-SIM”.

Cu această opțiune, puteți stoca mai multe e-SIM-uri pe același dispozitiv și puteți avea mai multe planuri de telefonie mobilă și numere de telefon pe același telefon. De asemenea, împiedică alte persoane să scoată cartela SIM fizică în cazul în care vă pierdeți sau vă este furat iPhone-ul.

Apple a declarat că toate modelele de iPhone din SUA nu vor mai avea suportul SIM, mai notează CNN.

Apple și-a prezentat miercuri noua gamă de smartphone-uri, printre care se numără noul iPhone 14 cu un ecran de 6,1 inci (15,49 cm) și iPhone 14 Plus cu un ecran mai mare de 6,7 inci (17,01 cm).

„După cum puteți vedea, mergem pe un model mare cu iPhone 14 și chiar mai mare cu iPhone 14 plus”, a declarat directorul general Tim Cook în timp ce a prezentat linia de produse.

Cele mai recente iPhone-uri dispun de o durată de viață mai lungă a bateriei și de sticlă „ceramic shield” pentru smartphone-uri.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *