Ultima oră

A fost lansată prima aplicaţie din România pentru accesarea fondurilor europene

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, cu sediul în Alba Iulia, a lansat prima aplicație pentru accesarea de fonduri europene din România.

Aplicația permite celor interesați să caute rapid noutățile din regiune pe tema fondurilor nerambursabile şi a proiectelor, dar şi detalii despre evenimente sau oportunităţi de dezvoltare, cu acces direct la platforma naţională pentru căutarea surselor de finanţare.

Astfel, fondurile europene derulate prin Programul „Regiunea Centru” 2021-2027, dar şi alte informaţii despre proiecte sau surse de finanţare europene care sunt disponibile la nivelul Regiunii Centru, şi nu numai, sunt acum mai uşor aflat prin aplicaţia PRoCentru.

„Oferă informaţii atât despre programul regiunea Centru cu privire la modificări, lansări şi toate noutățile care apar din gestionarea acestui program plus alte tipuri de informații”, spune Simion Crețu – director ADR

Prin această aplicație sunt transmise inclusiv informaţii despre apeluri sau programe de finanțare cum sunt Programul Tranziție Justă, Programul Sănătate, oportunitățile de business derulate prin proiectul Enterprise European Network, proiectele PNRR sau activitățile şi evenimente de informare dedicate tinerilor realizate prin Europe Direct.

„Din aplicația noastră oricine poate intra în secțiunea caută finanțare şi îşi va găsi orice element care este interesat pentru a se documenta despre accesarea fondurilor europene nerambursabile”, spune Nicolae Mărginean, expert comunicare.

„Este binevenită şi cred că facilitează accesul la informație pentru oricine dorește să acceseze fonduri europene”, spune cineva.

„Sunt interesată în a accesa fonduri europene. Aplicația mi se pare a fi un mecanism perfect pentru a ajunge informația mai rapid la viitorii potențiali beneficiari”, mai spune o tânără.

Pentru mine a fost foarte util când am aflat de aplicație. Mi-am instalat-o şi o folosesc când ar trebui să mai caut programe de finanțare”, mai spune o tânără.

Prin Programul Regiunea Centru, în următorii 7 ani sunt disponibili 1,38 miliarde de euro pentru investiții în județele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *