Ultima oră

A murit cel mai bătrân om din lume, la 114 ani

Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, cel mai bătrân om din lume, a murit la vârsta de 114 ani.

Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, devenit în 2022 cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit Guinness World Records, a murit marţi la 114 ani, au anunţat familia sa şi autorităţile din ţara lui natală, relatează AFP.

„Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani.

Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness”, a scris preşedintele ţării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, potrivit Agerpres.

În data de 4 februarie 2022, Juan Vicente Perez Mora, pe atunci în vârstă de 112 ani şi 253 de ani, a fost recunoscut în mod oficial drept cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit site-ului Guinness World Records.

Tată a 11 copii, el avea, în 2022, 41 de nepoţi, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi
Juan Vicente Perez Mora, care era agricultor, s-a născut în El Cobre, o localitate din statul Tachira din vestul ţării, pe 27 mai 1909. A fost cel de-al nouălea copil dintr-o familie cu 10 copii.

„La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl şi fraţii lui în agricultură şi să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei”, au precizat reprezentanţii Guinness World Records după ce i-au acordat distincţia.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *