Ultima oră

A născut chiar în pragul casei sale

Un echipaj al Secției de Pompieri Huși a ajutat o femeie însărcinată din localitatea Vetrișoaia, județul Vaslui să își aducă pe lume bebelușul. Femeia a crezut că are timp să ajungă la spital, dar travaliul i s-a accentuat, iar echipajul de pompieri a ajutat-o să nască chiar în pragul casei sale.

„Un apel la numărul unic pentru situații de urgență, 112 anunța că o femeie aflată în nouă luni de sarcină avea nevoie de ajutor, durerile fiind deosebit de mari, iar contracțiile foarte dese, din cinci în cinci minute. Din aceasta cauză, femeia în vârstă de 31 ani nu se mai putea deplasa, aceasta rămânând căzută în ușa locuinței. Echipajul SMURD format din plutonier adjutant șef Andrișoi Cristinel, (comandant de echipaj), plutonier adjutant Marta Ciprian (conducător autospecială) și sergent major Anghel Cosmin (servant) a plecat imediat spre adresa indicată în nota de anunțare”, au povestit reprezentanții ISU Vaslui.

Pentru că travaliul femeii însărcinate s-a accentuat, pompierii nu au avut de ales și au asistat-o la naștere chiar în pragul casei sale.
„Am ajuns destul  de repede la persoana care ne-a apelat. Femeia însărcinată era în pragul ușii, iar atunci când ne-a văzut, travaliul s-a accentuat. Bebelușul nu avea răbdare, se grăbea să iasă. Nu am apucat să transportăm pacienta în ambulanță, astfel că nașterea a avut loc acolo. Am fost echipajul cel mai apropiat de caz, astfel că noi am fost îndrumați primii acolo. Dinspre Murgeni venea spre Vetrișoaia un echipaj specializat aparținând SAJ Vaslui. Distanța era destul de mare, astfel că nu puteam aștepta. Am luat legătura cu doamna asistentă Dorina Chiriță, astfel că am urmat toți pașii procedurali în cazul unei nașteri. Ne-a ajutat enorm și faptul că mama nu era la prima naștere”, au adăugat reprezentanții ISU Vaslui, conform Adevărul.

Unul dintre pompierii care au asistat la naștere a relatat pașii pe care i-au urmat în acest caz.

Tânăra a născut o fetiță perfect sănătoasă

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *