Dezvăluiri

A treia lege de reducere a vârstei de pensionare. Lider PSD: nu poate trece cu presiune, strigăte sau cu pumnul în gură

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, atrage atenția că PLx 618 poate fi respins sau contestat, dacă nu va fi votat așa cum trebuie în Camera Deputaților.

Comisia de Muncă din Camera Deputaților a amânat până pe 14 martie dezbaterea pe tema celei de-a treia legi de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Deputatul Mihai Weber spune că actul normativ trebuie realizat așa cum trebuie pentru a nu exista riscul să fie respins sau contestat. Liderul PSD Gorj afirmă că PLx 618 nu poate trece cu “presiune, strigăte sau pumnul în gură”. “Această inițiativă legislativă eu o voi vota cu siguranță din 2 considerente. În primul rând, pentru că sunt inițiator și, în al doilea rând, pentru că toate actele normative unele dintre ele sunt legi care își produc efect, de care beneficiază mii de oameni, le-am susținut pentru că am fost tot timpul pentru a sprijini salariații și nu numai, cei care lucrează în condiții deosebite de muncă. Acum, lucrurile nu pot fi făcute și rezolvate prin presiune și cu pumnul în gură, pentru că dacă nu există o majoritate, o discuție largă cu toți partenerii din parlament, riscăm ca o inițiativă legislativă să fie contestată, așa cum s-a întâmplat și cu investițiile privind hidrocentralele, fie respinsă, dacă n-ai o majoritate. În comisia de muncă au lipsit câteva elemente, dintre care un element extrem de important și pentru lucrul acesta s-a și dispus amânarea acelei legi. Eu nu merg pe ideea de a-mi ostiliza anumiți colegi și anumiți oameni. Mă interesează ca să rezulte ceea ce ne dorim toți, ca această inițiativă să fie aplicabilă pentru oameni. Neexistând un element de bază, respectiv impactul bugetar, atunci era normal ca inițiativa respectivă trebuia amânată până când ai toate elementele necesare”, spune Mihai Weber.

“Cea mai bună abordare este un dialog corect, cinstit”

Mihai Weber spune că pentru a fi votată cea de-a treia lege de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie este nevoie de ”un dialog corect și cinstit”. “După ce trece de comisia de muncă, inițiativa legislativă vine în Camera Deputaților, în acest caz, este for decizional. Cred că cea mai bună abordare este un dialog corect, cinstit, așezat, cu toate punctele la masă, și, atunci, va fi luată o decizie care să fie constructivă și să ne conducă spre rezultatul dorit de noi. Această inițiativă are toată susținerea mea categorică. Dacă are toate argumentele și este discutată cu ceilalți, dacă are toate argumentele legale în spate, sigur vor vota și ceilalți”, a conchis deputatul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *