Ultima oră

Abonament gratis la Netflix!


Netflix lansează abonamentul gratuit. Compania de streaming are în plan să ofere gratis, în Europa, un abonament gratuit susținut de publicitate. Noul abonament gratuit ar presupune vizionarea de reclame de către utilizatori, fiind o strategie menită să atragă și să rețină mai mulți abonați.
Prin acest abonament, utilizatorii vor avea acces gratuit la conținutul Netflix, dar vor trebui să vizioneze reclame. Această mișcare este menită să atragă utilizatorii care nu sunt dispuși să plătească pentru un abonament standard. Abonamentul cu reclame lansat în 2022 a avut un cost mai mic (ex: 5.99 euro în Franța) comparativ cu abonamentul standard (13,49 euro) şi ajutat compania să recupereze din pierderile înregistrate și să atragă până la 40 de milioane de noi abonați. Pe de altă parte, Europa și Asia sunt considerate piețe ideale pentru testarea abonamentului gratuit datorită familiarității consumatorilor cu conținutul gratuit susținut de publicitate. Aceste regiuni au rețele de televiziuni gratuite, ceea ce facilitează adoptarea unui model similar pentru serviciile de streaming.
Netflix urmărește atragerea mai multor agenți de publicitate, ceea ce ar putea crește prețurile pentru spațiul publicitar pe platformă și, implicit, veniturile companiei. Asta în condițiile în care utilizatorii abonamentelor cu publicitate au generat venituri mai mari pentru Netflix comparativ cu cei care utilizează abonamentele Standard și Premium fără publicitate.
Strategia pusă la cale de compania de streaming
O sursă importantă de venit pentru gigantul de streaming este publicitatea, iar introducerea unui abonament gratuit susținut de publicitate reprezintă o strategie inovatoare pentru Netflix, menită să atragă o audiență mai largă și să sporească veniturile companiei prin intermediul publicității. Dacă va fi implementată cu succes, această măsură ar putea revoluționa modul în care serviciile de streaming sunt consumate în Europa și Asia. Netflix este una dintre cele mai apreciate platforme de streaming din lume. Cei care plătesc un abonament lunar se pot bucura de o gamă largă de filme, dar și de seriale. Iar lunar, apar noi producții, astfel că abonații nu au cum să se plictisească.
Sursa: bugetul.ro, Sursa Foto: pexels

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *