Ultima oră

Secții de spital, închise!


Sistemul medical din țara noastră se confruntă cu o adevărată criză de personal. Din acest motiv, tot mai multe secții din spitale sunt închise, astfel că pacienții sunt nevoiți să meargă în alte orașe pentru a beneficia de servicii medicale.
Deficitul de personal este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemul medical din România. Situația pare să se agraveze tot mai mult în spitalele din țara noastră, astfel că multe secții au fost închise.
Pacienții au cel mai mult de suferit din cauza crizei de personal din spitalele românești, aceștia fiind nevoiți de multe ori să plece, pe cheltuiala proprie, din orașul de reședință în alte localități pentru a primi îngrijiri medicale, cu toate că sunt asigurați în sistemul de sănătate.
Unul dintre cazurile devenite deja celebre în acest sens este cel al Spitalului de Urgență din Pitești, unde linia de gardă pentru psihiatrie a fost desființată. În unitatea medicală respectivă au rămas doar doi medici cu această specializare, ei făcând cu greu față situației. În aceste condiții, mulți pacienți sunt direcționați către Spitalul din Vedea, situat la 30 de kilometri distanță de Pitești.
Conducerea Spitalului de Urgență din Pitești susține că suspendarea liniei de gardă pentru psihiatrie este pe o perioadă nedeterminată.
Sistemul medical din țara noastră suferă din cauza lipsei de personal
Situația de la Spitalul de Urgență din Pitești nu este una singulară, multe unități medicale din țara noastră confruntându-se cu lipsa de personal.
Conform datelor Institutului de Statistică, cei mai mulți medici din sistemul public de sănătate lucrează în București, Cluj-Napoca, Iași și Timiș. La polul opus se regăsesc Dâmbovița, Brăila, Călărași și Giugiu.
Criza de personal din spitalele românești este una veche, însă decizia luată de Guvern anul trecut, de a bloca angajările în sistemul public, a contribuit din plin la agravarea situației. La începutul acestui an, mai multe camere de gardă ale unor unități medicale din țară erau în pragul colapsului.
Într-o situație foarte delicată s-a aflat și Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu din Capitală, a cărui cameră de gardă a fost la un pas de închidere din cauza crizei de personal. Depășit de situație, managerul spitalului a atras atenția asupra acestei probleme, subliniind că echipa de medici nu mai face față volumului mare de pacienți.
Sursa: bugetul.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *