Dezvăluiri

Abuzuri la Colegiul Tehnic Motru! Școala s-a terminat mai devreme cu o săptămână la XI-a Servicii și cu două săptămâni, la a XI-a seral

Ministerul Educației a emis liceelor tehnice precizări scrise, în 2 aprilie, cu privire la structura anului școlar 2020-2021. În documentul transmis de Minister și Colegiului Tehnic Motru se precizează faptul că semestrul al doilea se finalizează în data de 16 iulie 2021, exceptând clasele terminale. Hârtia ministerului nu este luată însă în considerare de directoarea acestei instituții de învățământ, Brujan Loredana, care, după capul sau, decide că și clasa a XI de la zi, profil Servicii, și de la seral sa termine mai repede cu o săptămână, respectiv cu doua săptămâni.

Elevii celor două clase de la colegiul din Motru ar fi trebuit astăzi să termine școala. Unii au terminat însă cu doua săptămâni în urmă cursurile iar alții, în urmă cu o săptămână. Și totul deoarece precizărilor ministerului nr.1986/DGIP nu au fost luate de considerare de directoarea unității, numite cu trei luni în urmă.

Prin acest demers s-a adus un prejudiciu financiar profesorilor care predau la cele două clase dar și bugetului școlii, în sensul că profesorii nu pot fi plătiți pentru orele care ar fi trebuit să fie făcute. Inspectoratul Școlar ar trebui să verifice situația, cu atât mai mult cu cât, noua directoare a fost numită în luna aprilie pe funcție și se vede că nu cunoaște cum să managerieze aceasta școală, deja cu probleme.

Se cunoaște, de asemenea, că, la acest liceu nu s-a achitat bursa profesională pe anul școlar curent, fiind prejudiciați 130 de elevi.

Acestea nu sunt singurele nereguli de la această școală deoarece sunt cadre didactice care muncesc la negru în sensul că nu au contracte de muncă pentru plata cu ora. Mai exact, peste 10 profesori nu au acte adiționale. ITM a fost sesizat deja de foarte mulți profesori asta pentru că ei nu pot fi plătiți în această săptămână.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *