Eveniment

Accident cumplit! Cei doi muncitori prinși sub tone de moloz nu au fost găsiți

Un turn de extracţie s-a prăbușit, miercuri, în incinta Exploatării Miniere Uricani. În urma evenimentului, tone de moloz au căzut peste o autobasculantă în care se aflau doi muncitori care lucrau la ecologizarea minei.

Până la ora transmiterii acestei știri, cei doi bărbați nu au fost găsiți. „Căutările continuă și pe timpul nopții. Containerul multirisc este dotat și cu un sistem performant de iluminat la locul intervenției. Echipajelor canine de căutare, alcătuite din câine şi conductor de la ISU Hunedoara şi Salvamont Hunedoara, li se adaugă încă trei cupluri specializate în căutare-salvare în dărâmătura ai Asociaţiei Câini de Salvare Transilvania. Doi dintre voluntari sunt pompieri ai ISU Hunedoara, iar cel de-al treilea salvamontist din Alba. În timpul liber, ei pregatesc câinii Kara, Diamond si Yukana pentru misiunile de căutare – salvare a oamenilor”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

La acțiunea de îndepărtare a materialelor de construcţie au fost aduse buldozere. „S-a prăbuşit un turn de extracţie în incinta Exploatării Miniere Uricani. Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau doi muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Misiunea de căutare a muncitorilor prinși sub dărâmături la mina Uricani continuă. În operațiuni sunt implicați 40 de pompieri specializați în căutare-salvare şi ajutor medical. Pentru identificarea locului în care au fost blocați sub moloz cei doi muncitori, de 31 si 41 de ani, este utilizată o cameră cu termoviziune”, au mai precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button