Ultima oră

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea operațiunilor ilegale de deșeuri

La data de 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pentru combaterea operațiunilor ilegale cu deșeuri.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat faptul că pe raza municipiului Târgu Jiu, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, autorizată pentru recuperarea deșeurilor și resturilor metalice, dezasamblarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz, nu ar fi respectate măsurile obligatorii de gestionare a deșeurilor.

Din verificările efectuate a rezultat că administratorul societății, un bărbat de 54 de ani, din orașul Tismana, nu ar fi valorificat către un operator economic autorizat în vederea eliminării deșeurilor periculoase, cantitatea de 200 litri de lichid de răcire (antigel) provenit din tratarea vehiculelor scoase din uz, luându-se măsura indisponibilizării în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button