Dezvăluiri

Acțiunea CEO, admisă de Curtea de Apel București. Când se va judeca procesul privind reluarea activității la cariera Roșia

Curtea de Apel București a admis solicitarea Complexului Energetic Oltenia de preschimbare a termenul de judecată a procesului privind suspendarea autorizației de mediu de la cariera Roșia. Instanța a admis cererea companiei, astfel că procesul va fi judecat pe 22 august. Termenul inițial care fusese stabilit era în data de 15 septembrie.

Reprezentanții CEO au motivat că oprirea activității carierei Roșia se răsfrânge asupra siguranței sistemului energetic național: „Oprirea excavaţiilor în treptele superioare ale perimetrului şi continuarea excavaţiilor doar în treptele inferioare ale Carierei, conduce la creşterea unghiului general al sistemului de trepte, mult peste valoarea proiectată (160 – 180) a acestuia, ce va determina scăderea factorului de stabilitate, cu posibilitatea apariţiei de fenomene geo-miniere negative”.

Hotărea instanței de judecată a fost pusă în executarea după ce Octavian Berceanu, fostul comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu a venit la poarta carierei și a sunat la 112, că nu se respectă hotărârea judecătorească.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *