Ultima oră

Acțiunea ,,Foc de artificii” continuă la nivelul județului Gorj

La data de 27 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiști din cadrul Politiei Municipiului Târgu Jiu, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Târgu Jiu, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice în cadrul Planului de acțiune “ Foc de artificii 2021-2022”.

Cu această ocazie, polițiștii aui identificat, în flagrant delict, doi bărbați, de 33 și 49 de ani, din localitate, care dețineau la domiciliu articole pirotehnice tip baterii de artificii din categoriile F2 și F3, achiziționate prin intermediul platformelor online, în scopul utilizării acestora cu ocazia sărbătorilor de iarnă și articole pirotehnice tip petardă categoria P1 și F3, de diferite dimensiuni.

Bateriile de artificii și articolele pirotehnice tip petardă, deținute fără drept, în greutate totală de 14 kilograme, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracţiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform Legii nr.126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *