Ultima oră

Activități preventiv-educative desfășurate de jandarmii gorjeni

Jandarmii din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale au desfășurat la instituțiile de învățământ din municipiul Târgu-Jiu, activități preventiv-educative privind regulile de conviețuire socială care trebuie respectate de elevi în școală pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.
Totodată, au fost prezentate efectele nocive ale consumului de substanțe psihoactive asupra tinerilor, fapte de natură contravențională și penală care pot fi comise de către elevi în școală și societate, precum și sancțiunile prevăzute de actele normative în vigoare.
Elevii au interacționat cu jandarmii gorjeni și au adresat întrebări privind consecințele săvârșirii unor fapte de natură contravențională sau penală.
Pentru a crește nivelul de informare și conștientizare privind conduita în mediul școlar cât și în afara acestuia, și în această perioadă vom continua activitățile de prevenire a faptelor antisociale în mai multe instituții de învățământ preuniversitar din municipiile Târgu-Jiu și Motru și localitățile Novaci, Bumbești-Jiu, Rovinari și Tg-Cărbunești.
Având în vedere apropierea vacanței de vară, jandarmii gorjeni vor continua activitățile preventiv-educative și interacțiunea cu tinerii în taberele școlare organizate în județul Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *