Ultima oră

Trei persoane internate sub suspiciunea de coronavirus la Galați

La Spitalul de Boli Infecțioase Galați au ajuns sâmbătă trei persoane cu suspiciune de coronaviruas, iar probe recoltate de la acestea au fost trimise la analize la București.

Două dintre persoane erau în izolare acasă și au început să se simtă rău, iar a treia este un șofer de maxi-taxi, care face curse spre Otopeni.

Acestea au fost preluate de ambulanțele special echipate ale ISU Galați și au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș.

Primele două persoane se aflau în izolare la domiciliu, de 8 și de 13 zile, după ce au venit din Italia, și au început să se simtă rău.

Cea de-a treia persoană este un șofer de maxi taxi care face curse între Galați și aeroportul Otopeni. El s-a prezentat singur la spital și le-a spus medicilor că în urmă cu câteva zile a transportat mai mulți oameni veniți din Italia.

Toți cei trei pacienți, care tușesc și au febră, au rămas internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați.

Pe fondul înmulțirii suspiciunilor de coronavirus, autoritățile județene au decis să apeleze la ajutorul inspectorilor ANAF. Aceștia lucrează împreună cu medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică Galați la prelucrarea informatică a datelor cuprinse în chestionarele completate de persoanele care au venit, în ultima perioadă, din diverse zone ale lumii.

Mai mulți medici de la Spitalul Județean Galați îi ajută pe specialiștii DSP la efectuarea triajului epidemiologic de la cele două puncte de trecere a frontierei din județ spre Republica Moldova.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Galați, sâmbătă, în județ sunt 224 de persoane izolate la domiciliu. În afara celor trei persoane aflate la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, mai sunt 4 oameni în centrele de carantină organizate de autorități, informează Antena3.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *