Actualitate

Ajutor pentru un cunoscut lăutar din Gorj, rămas paralizat după un accident vascular

Un cunoscut lăutar din Gorj, rămas paralizat parțial, după un accident vascular cerebral a primit un ajutor financiar din partea Asociației „Dizabil în slujba comunității”, condusă de tânărul Nicolae Simionescu. La rândul său cu probleme de sănătate, Nicolae Simionescu a dorit să ajungă acasă la Costică Pobirici, să îi asculte povestea și să îi ofere un ajutor din partea asociației, sperând ca același lucru să îl facă și alte persoane.

„Dragi gorjeni, vă anunț cu bucurie că Asociația „Dizabil în slujba comunității” a acordat un sprijin financiar domnului Costică Pobirici, un cunoscut lăutar din comuna Runcu, județul Gorj. Costică a suferit un accident vascular cerebral ischemic, în luna iulie 2023. Această problemă de sănătate îl pune în imposibilitatea de a mai cânta la vioară, instrument cu care bucura sufletele celor cărora le anima petrecerile. Pentru un om energic și voios, așa cum era Costică înainte de această problemă, este foarte greu să se obișnuiască cu faptul că acum se deplasează foarte greu și că are nevoie de mult ajutor din partea soției sale pentru a face lucruri care pentru un om sănătos par banale. După ce cazul său a apărut în spațiul public, am mers la el acasă pentru a îi oferi un sprijin financiar, o încurajare, având speranța că exemplul îmi va fi urmat de foarte mulți oameni, deoarece știu că dumneavoastră, stimați gorjeni, sunteți oameni cu suflet mare. Costică are nevoie de sprijin financiar și emoțional pentru a duce o viață cât mai aproape de normal. Costică și-a vândut vioara pentru a face față costurilor care sunt asociate unei astfel de probleme de sănătate”, a spus Nicolae Simionescu.

Cine vrea să îl ajute, o poate face sunând la numărul: 0724 007 590 sau pot face donații în contul: RO10BACX0000002478804000 deschis la Unicredit Bank Tg-Jiu, pe numele de Leonard Pobirci, fiul lui Costică.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *