Ultima oră

ALARMANT! Consumul de canabis și de sedative a CRESCUT în pandemie

Organizația Națiunilor Unite a avertizat, într-un raport prezentat joi, asupra creșterii consumului de droguri în timpul pandemiei. În 2020, s-a observat în special o creștere a consumului de canabis și sedative în aproape toate ţările care publică astfel de date medicale

Datele reies dintr-un sondaj realizat în rândul profesioniştilor din sănătate din 77 de ţări. 64 % dintre aceștia au declarat că au observat o creştere a utilizării sedativelor în alte scopuri decât cele medicale, în timp ce 42 % dintre ei au remarcat o creştere a consumului de canabis.

Perioadele de lockdown, închiderea centrelor de agrement şi alte măsuri restrictive au sporit senzaţia de izolare, la care s-a adăugat agravarea situaţiei financiare, fapt care a contribuit la creşterea consumului de droguri, semnalează ONU.

Schimbările privind consumul altor substanţe au fost mai puţin clare, dar raportul semnalează că drogurile utilizate în contexte sociale, precum MDMA şi cocaina, au fost consumate mai puţin ca urmarea a restricţiilor impuse pe durata perioadelor de carantină.

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button