Ultima oră

Alexandru Rafila spune că vom putea IEȘI DIN CASĂ în câteva săptămâni

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a făcut un anunț de maximă importanță pentru români. Reprezentantul României la OMS a spus la Digi24 că după 15 mai este posibilă o relaxare a restricțiilor de liberă circulație a cetățenilor.

Alexandru Rafila mai precizează că „multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.”

Totodată, reprezentantul României la OMS, a anunțat la Digi24 că România va face parte dintr-un studiu internațional, pentru testarea singurului medicament etiologic care există disponibil în momentul de față și care tratează cauza coronavirusului. Tratamentul ar putea fi disponibil într-un orizont de câteva luni.

„E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de față și unde există speranțe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA și noi o să fim parte a unui studiu internațional, în care mai sunt vreo 20 de țări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le știți foarte bine, antivirale utilizate în infecția HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament. Vor fi loturi de pacienți și scopul este să observăm un câștig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic și atunci, probabil, și compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producție și pentru punere pe piață, într-un interval de câteva luni.”

Medicul a mai precizat că pentru a încetini ritmul de infectare, mai ales în rândul medicilor, este nevoie de implementarea a doi pași esențiali.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button