Știri externe

Președintele unei țări a cerut forțelor de ordine să-i împuște mortal pe cei care nu respectă carantina

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte le-a ordonat forţelor de ordine ”să tragă pentru a-i ucide” pe cei care încalcă prevederile impuse de autorităţi în ceea ce priveşte carantina pentru Coronavirus , scrie EFE, citat de Agerpres.

„Ordinele mele sunt pentru poliţie şi armată. Dacă există probleme sau apare o situaţie în care oamenii se ceartă şi viaţa (reprezentanţilor forţelor de ordine – n.r.) este în pericol, trageţi pentru a ucide”, a declarat Duterte miercuri seara într-un discurs televizat, scrie Agerpres.

„Mort. Dacă îmi faci probleme, te bag în mormânt”, a ameninţat şeful statului filipinez aproximativ 20 de persoane din cartierul San Roque, din Manila. Acestea au protestat – fără a avea autorizaţie – în faţa poliţiştilor pentru a primi ajutor din partea statului pentru a se putea descurca.

Izolarea unei bune părţi a populaţiei ţării, inclusiv a Manilei, şi normele stricte de carantină şi izolare au împiedicat milioane de persoane din cartierele sărace ale capitalei care îşi duc traiul de pe o zi pe alta să găsească modalităţi de a supravieţui.

Apărătorii drepturilor omului şi grupurile civile au denunţat joi declaraţiile preşedintelui, critici care s-au extins rapid pe reţelele sociale, unde hashtagul #OustDuterte (înlăturaţi-l pe Duterte) a devenit Trend Topic începând de miercuri seara.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button