Eveniment

Alimentare cu gaze la Câlnic! Doi consilieri s-au opus proiectului! Primar: Nu înțeleg reacția aleșilor locali!

Proiectul de introducere a sistemului de alimentare cu gaze în toate satele comunei Câlnic a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local, deși au existat și aleși locali care nu au fost de acord cu această investiție deosebit de importantă pentru comunitate și au votat împotriva acesteia.

Comuna Câlnic se asociase cu localitățile Telești și Peștișani pentru a obține finanțare prin programul „Anghel Saligny “, dar între timp s-au schimbat unele criterii, așa că prioritate pentru obținerea finanțării au unitățile administrativ teritoriale care au costuri de transport minime.

În acest context, comuna Câlnic a decis să se axeze pe un proiect propriu pentru introducerea rețelei de gaze.” Noi am decis să mergem independent de restul comunelor cu care ne asociasem inițial, pentru că noi suntem favorizați de faptul că magistrala Transgaz trece prin comuna Câlnic și în felul acesta avem prioritate în aprobarea proiectului de finanțate. Dacă aș fi mers în continuare în asociere cu Telești și Peștișani trebuia să suportăm și noi cheltuielile de transport până la cele două comune”, a declarat primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe.

Cu toate că este o oportunitate care nu trebuia ratată, au fost și consilieri locali care s-a opus acestui proiect de o importanță deosebită pentru comunitate și au votat împotriva acestuia.
” Am aprobat proiectul în ciuda faptului că am avut doi consilieri locali care s-au opus, domnul Pupăzan Marius Daniel și domnul Țigăran Daniel, care nu au votat acest proiect. Domnul consilier Tatomir Ilie a preferat să lipsească de la ședință decât să-și exprime un vot pro sau contra. Nu înțeleg reacția aleșilor locali pentru că până la urmă au fost votați să contribuie la ridicarea standardului de viață al localnicilor din Câlnic”, a adăugat, dezamăgit, primarul Vulpe.

Valoarea proiectului pentru introducerea sistemului de gaze în comuna Câlnic este de 31.376.500 de lei, adică aproape 6,3 milioane de euro, și a fost depus pe programul” Anghel Saligny”.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *