Stil de viață

Alimente care mențin organismul hidratat

Organismul are nevoie de apă pentru a putea funcționa optim, dar și de alimente cu un conținut ridicat de apă.

Căpșunile

Căpșunile au un conținut de peste 90% apă, vitamina C și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. De asemenea, sunt bogate în fibre și sărace în calorii, o cană de căpșuni proaspete are doar 49 de calorii, aproximativ 150 la sută din vitamina C zilnică, 3 grame de fibre, fier, vitamina B6, acid folic și magneziu.

Roșiile

Roșiile conțin aproximativ 95% apă și sunt excelente pentru hidratarea organismului. Indiferent de sortiment, roșiile sunt o sursă bună de vitamina A, importantă pentru menținerea sănătății pielii, a ochilor și a sistemului imunitar. În plus, conțin vitamina C, antioxidanți și licopen, un carotenoid responsabil pentru culoarea roșie caracteristică.

Berea fără alcool

Berea conține apă în proporție de peste 90%, iar datorită ingredientelor naturale din care este fabricată, cereale, hamei și drojdie, este considerată o băutură aliment și poate fi integrată într-un stil de viață sănătos. De asemenea, berea fără alcool conține carbohidrați, sodiu și apă, elemente importante pentru recuperare după activitatea fizică. Consumată cu moderație, berea poate ajuta și la restabilirea echilibrului de minerale din organism, datorită aminoacizilor, antioxidanților, mineralelor și vitaminelor de tip B.

   
Sursă
clicksanatate.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *