Stil de viață

Ce poți trata cu foile de dafin: de la durerile de cap la stres și insomnie

Pe lângă rolul din bucătărie, frunzele de dafin au o importantă contribuţie în medicina naturistă. Ajută la digestie, îţi alină durerile de cap, te scapă de răguşeală şi înlătură cu succes stările de stres. Iată cum poţi prepara acasă leacuri cu foi de dafin.

Probleme digestive
Dafinul este un leac puternic atunci când aveţi probleme cu digestia. Acesta stimulează procesul, creşte pofta de mâncare şi combate fermentaţia. Trei frunze de dafin mestecate pe stomacul gol, câte una dimineaţa, la prânz şi seara, timp de o lună, au un efect de întărire a digestiei. Durerile de stomac cauzate de o masă copioasă pot fi şi ele alinate cu ajutorul infuziei din frunze de dafin.

Dureri de cap
Maceratul preparat din 4 frunze de dafin şi coaja de la o portocală, într-un litru de apă, lăsate 4 ore şi filtrat elimină cefaleea şi vă ajută să vă refaceţi rapid după ce aţi suferit de migrene sau după convalescenţă. Se bea pe stomacul gol, în mai multe reprize, în loc de apă.

Dureri articulare
Untul de dafin intră în componenţa multor unguente, în special cele pentru calmarea diferitelor manifestări ale durerii apărute în cazurile de artrită, şi pentru alte afecţiuni. Ceaiul este şi el de folos, proprietăţile sale terapeutice fiind cunoscute mai ales în tratarea reumatismului cronic, a afecţiunilor nervoase şi a afecţiunilor orale.

Răguşeală
Răguşeala sau pierderea vocii poate fi tratată dacă se pun zece frunze de dafin într-o cană cu apă clocotită. Lichidul astfel obţinut se lasă la răcit, după care se face gargară cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient dacă este repetat de trei ori pe zi. Ajută şi în infecţiile gingivale.

Transpiraţia picioarelor
Se prepară o infuzie sau decoct din 30 de frunze de dafin şi 10 frunze de stejar într-un litru de apă fierbinte, apoi se face o baie caldă timp de 25 minute. De asemenea, dacă ai hemoroizi, poţi apela la tratamente naturiste cu foi de dafin. Într-un litru de apă se fierb, timp de 5 minute, 10-12 frunze de dafin. Se infuzează până ce temperatura coboară la 38 de grade şi se strecoară. Se fac băi de şezut, până la răcirea decoctului.

Anti-varice
Uleiul din foi de dafin este un leac eficient împotriva varicelor. Amestecaţi un pahar cu ulei nerafinat şi un bucheţel de frunze de dafin tocate mărunt, pe care le lăsaţi la întuneric aproximativ şase zile. După o baie caldă la picioare, masaţi zonele afectate cu acest unguent, conform doctorulzilei.ro.

Stres şi insomnie
Aşezaţi o crenguţă proaspătă sau uscată de dafin la capătul patului – aroma de dafin înlătură cu succes stările de stres. Pentru un efect somnifer, puneţi o crenguţă sau câteva frunze aromate şi sub pat, iar pe frunte şi pe ceafă se aplică câteva frunze înmuiate în prealabil, timp de 15 minute, în apă fierbinte. Se leagă cu un bandaj.

   
Sursă
click.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *