Dezvăluiri

Altercație între directorul și administratorul liceului din Peștișani și doi salariați! Ambii au fost luați cu SMURD-ul, unul a făcut atac cerebral și a fost dus cu elicopterul în capitală

Un părinte de la liceul din Peștișani a anunțat gorjonline.ro că la unitatea de învățământ unde are copii, săptămânile trecute, s-ar fi înregistrat un caz de o violență extremă. Mai exact, spune în scris aparținătorul celor doi elevi, doi salariați ai unității de învățământ ar fi înregistrat grave probleme de sănătate, unul fiind luat cu SMURD-ul de la școală și dus cu un elicoper la un spital din București, iar al doilea a fost luat tot cu SMURD-ul și internat în spital, după ce a făcut o pareză. Părintele le indică vinovate pentru ambele incidente pe directoarea școlii și pe administrator, ultima fiind nevasta viceprimarului de Peștișani. Acesta cere Inspectoratului Școlar Gorj și Ministerului Educației să se autosesizeze și să ia măsuri cu cei vinovați.

„Vă aduc la cunoștință comportamentul abuziv și dictatorial al doamnei director Iliescu Marinela și a administratorului liceului, Nicolcioiu Carmen, care a culminat, săptămânile trecute, cu altercația dintre acestea ți angajații unității de învățământ din comuna Peștișani, Purec Silvestru și Bojincă Ionuț”, se arată în solicitarea părintelui din Peștișani către publicație.

„În urma certurilor și a traumelor la care au fost supuși în fața colegilor, Pavel Grigore, Sprâncenatu Nicolae, Logoș Luminița, numitul Purec Silvestru a suferit un atac cerebral pe loc și a fost ridicat, din timpul programului, în aceeași zi, de către SMURD și transportat cu elicopterul, în stare gravă, la București unde este internat și la această dată, în stare de inconștiență”, completează părintele, care cere Inspectoratului Școlar să se autosesizeze. ,,În caz contrar mă simt nevoit să mă adresez Ministerului Educației și altor organe abilitate”, mai transmite acesta.

La o zi, alt salariat la pământ!

Omul nu se oprește aici, povestește că a doua zi după acest eveniment ar fi venit la liceul soțul administratorei, Nicolcioiu Nicolae, care pe un ton amenințător, ,,considerând liceul ca fiind moșia lui iar angajații niște slugi ai soției” i s-ar fi adresat angajatului Bojincă pe un ton ridicat și l-ar fi jignit și umilit în fața colegilor. Urmare a acestui incident, angajatului liceului i s-ar fi făcut rău.

„L-a făcut pe Bojincă hoț de mașini. Omul a făcut paralizie parțială, imediat după acest incident, și a fost luat cu SMURD-ul și internat la spital, cu traume grave”, mai spune, șocat, părintele, considerând vinovat și directorul școlii, susținut îndeaproape de primarul PSD al localității.

Director preocupat de PSD?

Părintele susține, de altfel, că directorul ar face politica PSD și nu cea a școlii, nemaiavând timp să se ocupe de administrarea liceului, curtea instituției fiind plină de câini, spațiile verzi fiind distruse iar elevii având rezultate slabe la bacalaureat.

Urmare a acestui apel disperat și gorjonline.ro cere o verificare a IȘJ Gorj la Liceul Constantin Brâncuși din Peștișani pentru a se vedea dacă părintele are sau nu motive de îngrijorare ,legat de managementul acestei școli și situația celor doi salariați. ITM Gorj ar trebui să verifice, de asemenea, dacă școala a înregistrat incidentele în cauză drept accident

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *