Dezvăluiri

Gropile dintr-un drum din Padeș, astupate de un tânăr, la cererea localnicilor! Primarul, în loc să bucure, a chemat poliția

Un tânăr din comuna Padeș, rudă cu fostul primar al localității, Mihăiță Troacă, a decis la începutul acestei săptămâni, la cererea a opt localnici din satul Motru Sec, să acopere gropile din drumul sătesc din localitate. Omul s-a apucat de treabă, și conștiincios, a făcut artera practicabilă. În loc să fie felicitat de autoritățile locale care uitaseră de drumul în care se formase un mic heleșteu, tânărul s-a trezit pe cap cu poliția. Cine a chemat organul ? Evident, primarul liberal de Padeș, Serafim Antonie, care a acuzat că reclamatul ar fi reparat artera electoral.

Tânărul Ovidiu Răuți din Padeș, ajutat de o parte a cetățenilor satului Motru Sec, care i-au cerut în scris să intervină, în drumul sătesc apărând o groapă cât toate zilele, a intervenit. ,,Am luat decizia de a înfunda gropile pe o porțiune de drum care a fost uitată de actuala conducere a Primăriei Padeș. Precizez că nu am fost lăsați să terminăm cele începute, am fost opriți de conducerea primăriei care a chemat organele de cercetare”, a spus tânărul din Padeș.

Primarul Serafim Antonie are o altă opinie, acesta spune, pe pagina sa de Facebook, că susținătorii lui Troacă ar fi reparat drumul în scop electoral.

„Acest drum este prins în proiectul «Modernizare drumuri locale», pentru care, în noiembrie 2019, la solicitarea locuitorilor din zonă, am decopertat un strat consistent de pe toată suprafața drumului, inclusiv pe fosta cale ferată, ca odată cu turnarea asfaltului să ajungă la nivelul accesului la casele cetățenilor. Din cauza condițiilor atmosferice care nu au mai permis continuarea lucrărilor de asfaltare, constructorul a suspendat lucrările până în primăvară. Colac peste pupăză s-a găsit un binefăcător ca Răuți Ovidiu, de la sine putere fără a înștiința administratorul drumului, să aștearnă un covor de piatră, cam tot atât cât s-a scos, ca peste câtva timp să fie scoasă acea piatră, chipurile că i-au solicitat cetățenii satului Motru Sec”, a transmis primarul PNL.

Edilul local spune și că acești oameni ,,săritori’’ s-ar fi săturat de bolovanii din drumurile sătești. ,,Așa că gata cu pietruirea și cu agregatele în scop electoral, legea pedepsește aceste activități”, a completat primarul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *