ActualitateUltima oră

Amendă de 40.000 lei dată de inspectorii DSVSA Gorj, la un abator de ungulate domestice

În perioada 04 – 10.05.2020, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza teritorială a județului Gorj.

„În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 42.400 lei, astfel:
– 2.400 lei unui medic de liberă practică împuternicit, pentru deficienţe constatate la modul de completare a documentelor sanitare-veterinare prevăzute de legislaţia în vigoare;
– 40.000 lei la un abator de ungulate domestice, pentru depozitarea deşeurilor de origine animală (SNCU) rezultate din activitatea de abatorizare în afara spaţiilor special amenajate şi pentru neevacuarea către societatea autorizată de colectare şi procesare a acestora. Acest aspect a fost constatat la verificarea condiţiilor în care s-a efectuat sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale 2020”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *