Ultima oră

Amenzi pentru cei care distrug drumurile publice


Un proiect de lege pentru sancționarea mai aspră a celor care distrug drumurile publice a fost depus la Parlament. Cei care trișează la masa totală a autovehiculului ar urma să fie prinși printr-un sistem de măsurare a greutății incastrat în drum pe modelul existent deja în Ungaria.
Investițiile în drumuri trebuie protejate, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a prezentat un proiect de lege depus, prin care urmărește sancționarea mai aspră a celor care distrug drumurile publice prin depășirea tonajului admis. „Autoritățile care veghează la respectarea tonajelor pe drumurile publice întâmpină o serie de dificultăți practice, pe care vreau să le corectez. Prin proiectul de lege depus, corelez amenzile cu gravitatea faptelor, amenzile ar urma să crească pentru cei care comit fapte foarte grave, adică depășesc cu mult limita de greutate admisă. De asemenea, am propus amenzi mai mari pentru cei care aruncă sau depozitează deșeuri în zona de siguranță a drumurilor și în parcări”, a spus Sergiu Bîlcea.
Proiectul de lege propune și introducerea unor puncte fixe încastrate în suprafața drumurilor, cu cântărire automată, pentru mijloacele de transport de marfă care depășesc 8 tone pe axă, sistem care funcționează din 2018 în Ungaria. „Aceste modificări urmăresc creșterea gradului de siguranță în trafic și protejarea drumurilor publice, este vorba despre investiții foarte mari pe care le fac administrațiile locale. Un drum nou trebuie protejat, pentru a beneficia de el mai mult timp înainte de a intra din nou în reabilitare. În plus, aceste reglementări ajută și transportatorii corecți, care respectă tonajele admise, și care sunt afectați de concurența neloială a celor care încarcă peste limită vehiculele de transport”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea, inițiatorul proiectului de lege. Sursa:stiripesurse.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *