Însă, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să-și procure carnea de porc doar din unitățile autorizate de un medic veterinar.
Pentru românii care vor să îşi sacrifice porcii din propria gospodărie este important de ştiut că aceştia au nevoie de avizul unui medic veterinar. În caz contrat, pot fi sancţionaţi.
Acest control și probele au rolul de a verifica starea de sănătate a animalului pentru a fi siguri că porcul poate fi consumată în condiții sigure.
Specialiștii recomandă așteptarea rezultatului examinării pentru Trichinella spp. Rezultatul trebuie să fie unul negativ. Doar în acest mod carnea poate fi consumată.
Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.
Daca vin la mine la țară sa dea amendă pentru tăierea porcului, cu siguranță ii taie si pe ei:))))