Dezvăluiri

Anchetă dublă la SE Ișalnița

Ancheta ordonată de către ministrul Economiei Virgil Popescu și de către Directoratul CEO, după explozia de la SE Ișalnița de săptămâna trecută, va scoate la iveală nereguli și abuzuri halucinante, întinse pe o perioadă de mai mulți ani de zile. Unicul salariat care a decis însă să scoată la lumină aceste lucruri, susține ca ultimele incidente nu s-ar fi putut petrece atâta vreme cât situația nu era tolerată la vârf. Se speră însă că măsurile, după raportul comisiei de cercetare vor fi luate însă, acum, cu mai multă acuratețe, de noul Directorat.

În cazul în care ilegalitățile și abuzurile mari reclamate se vor adeveri va urma, cu siguranță, cercetarea inspectorului de protecția muncii de la SE Ișalnița, ing. Răzvan Bâzdoacă, a Comisiei pe probleme de SSM precum și a firmelor de audit ,,independente ” ce au tolerat atâția ani aceste nereguli, crede salariatul reclamant. Dacă Directoratul va încerca, în schimb, să acopere aceste abuzuri, este foarte probabil ca instituțiile abilitate ale statului pe probleme de NPM, SSM, ISU, ce vor fi sesizate, să ia în calcul chiar închiderea termocentralei Ișalnița.
De altfel, avaria ce a scos din SEN termocentrala din Ișalnița, este doar ultima dintr-un șir neverosimil de incidente de exploatare de la unitatea CEO.

Nu demult s-a mai înregistrat distrugerea a VA-1 și 2 ale cazanului K8 A, inclusiv a fundației de beton a ventilatorului nr 2 de la termocentrală.

Explozia de săptămâna trecută nu a dus doar la ieșirea din SEN a termocentralei ci si ,,arderea” unui important motor de 6kv ce antrena pompa de extracție nr.2 a grupului 8.

Toate aceste pierderi uriașe de exploatare dau de gândit Directoratului CEO, iarna fiind foarte aproape. Daca nu se vor lua urgent măsuri și nu se vor analiza real și temeinic acest gen de incidente de exploatare și de distrugere pas cu pas a instalațiilor centralei, sfârșitul SE Ișalnița este mult mai aproape decât s-ar crede, asta având în vedere si pasivitatea suspecta a conducerii CEO privind implicarea în rezolvarea si reducerea acestui gen de incidente.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *