Dezvăluiri

ANCHETĂ! Indemnizații ilegale pentru creșterea copilului! Consilier PSD, creatorul mecanismului infracțional!

”Alături de tine!” a fost sloganul electoral al lui Marius Daniel Pupăzan în campania electorală, din 2020, pentru alegerea primarului comunei Câlnic. Pupăzan a eșuat în încercarea sa de a prelua puterea administrativă în comună, deși liderii social-democrați de la județ l-au creditat la conducerea filialei locale a PSD, cu toate că în comună erau cunoscute preocupările infracționale ale acestuia. Dar social-democrații sunt obișnuiți să promoveze în funcții tot felul de ignoranți sordizi, așa că, nici Pupăzan n-a făcut excepție de la regulă. De ceva vreme, organele judiciare au în lucru un dosar amplu cu privire la acordarea de indemnizații pentru creșterea copilului unor persoane care au trecut, cel puțin scriptic, prin firmele lui Pupăzan și, mai apoi, chiar înainte de a intra în concediu de maternitate le-au fost create PFA-uri. E cea mai simplă modalitate de a fi înregistrat fiscal, iar potrivit legii, PFA-ul trebuie să-și suspende activitatea pentru a beneficia de indemnizație pentru creșterea copilului, așa că metoda a fost folosită cu succes în zeci de cazuri.

”Alături de mine, ca să-ți fie bine!” putea fi varianta corectă a sloganului social-democratului Marius Daniel Pupăzan la alegerile trecute, altfel electoratul a înțeles că acesta va planta tomate și grâu pe marginea șanțurilor și dacă ar fi fost ales primar, așa că a spus ”pas” variantei PSD.

Pupăzan pare a fi un antreprenor de succes la câte firme are în portofoliu, numai că unele dintre ele au fost falimentate și, ulterior, dizolvate și radiate.

În declarația de interese din 2016, pentru că alta nu mai există pe siteul Agenției Naționale de Integritate, cu toate că a candidat și în 2020, iar de atunci este consilier local, deci ar fi trebuit completate, anual, alte două, Pupăzan era administrator și asociat la trei societăți comerciale și titularul unui PFA.

În prezent, portofoliul s-a mărit, în sensul că una dintre societăți a fost înlocuită cu altă firmă, la care se adaugă o intreprindere individuală și o așa zisă ”cooperativă”, în total 6 entități economice. Până aici, nimic ilegal, mai ales că Pupăzan, se ocupă, printre altele exact cu înființarea de societăți comerciale, prin intermediul unui birou specializat aflat în proximitatea Oficiului Registrului Comerțului Gorj, pe strada Dobrogeanu Gherea din Tg-Jiu.

Maternități de lux

Pe lângă alte activități antreprenoriale, Marius Daniel Pupăzan a dezvoltat ”o afacere” cu indemnizații de creșterea copilului. Mecanismul, investigat de ceva vreme de organele judiciare, e unul extrem de facil, și presupune angajarea, în decursul ultimilor ani, a mai multor femei la firmele sale. Morișca societăților comerciale ale lui Pupăzan a funcționat potrivit principiului ”Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă”, așa că, din angajate, femeile deveneau patroane, adică deținătoare de PFA, mai exact persoane autorizate să desfăşoare orice formă de activitate economică, fiind înregistrate fiscal. Culmea, totul se întâmpla în perioada în care acestea urmau să dea naștere unui copil.

Potrivit legii, e nevoie de un stagiu de cotizare de 6 luni, pentru a beneficia de concediu  medical, fiind assimilate în această categorie și concediile de maternitate, adică prenatale. Pentru a putea încasa, ulterior nașterii, indemnizație pentru creșterea copilului, e nevoie ca persoana care solicită indemnizația să fi realizat, în ultimii 2 ani, anterior nașterii copilului, cel puțin 12 luni venituri din salarii sau asimilate acestora.

Mai mult, legea precizează că PFA trebuie să își suspende activitatea pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului, așa că lucrurile erau îmbinate perfect, iar mecanismul pus la cale de Pupăzan a funcționat perfect, adică mamele sau tații, au încasat indemnizații pentru creșterea copilului, în baza unor documentații care frizează penalul.

În ultima vreme, mai multe persoane din cercul celor care au apelat la acest mecanism au dat detalii polițiștilor despre angrenajul acestuia și resorturile care l-au pus în mișcare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/