Ultima oră

Andrei Baciu: ”Românii care au cont pe platforma de vaccinare vor putea programa alte 1000 de persoane”

Românii care au cont pe platforma de vaccinare vor putea programa alte 1000 de persoane, față de 9, cât era permis inițial, a declarat Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andrei Baciu.

Românii care și-au făcut cont pe platforma de vaccinare vor putea programa chiar și alte 1000 de persoane, față de pragul de doar 9 persoane, numărul convenit inițial de autorități.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Comitetului de coordonare a activităților privind vaccinarea, Andrei Baciu, în contextul în care numărul românilor care se înscriu pe lista de așteptare pentru vaccinare este în continuă scădere.

„În doar câteva zile, după discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și asociațiilor de pacienți, am făcut modificările solicitate în platforma #RoVaccinare. Cei care și-au creat conturi pentru vaccinare, acum le pot folosi ca să-i ajute și pe alții. Aplicația vă permite să programați până la 1.000 de persoane. Până acum, numărul de beneficiari care puteau fi adăugați era limitat la 9 persoane”, a anunțat vineri Andrei Baciu.

„Vă mulțumesc vouă, celor care sunteți alături de noi, și care vă doriți să ne întoarcem la viața de altădată. Fiecare mână de ajutor ne duce mai aproape de sfârșitul pandemiei, iar solidaritatea este cea mai importantă!”, este mesajul secretarului de stat în Ministerul Sănătății.

87.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că 87.377 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, în România, 59.538 au primit prima doză de vaccin, iar 27.839 a doua doză.

De la debutul campaniei de vaccinare, în data de 27 decembrie 2020, u fost vaccinate 2.860.598 de persoane, din care 1.714.422 au primit ambele doze de vaccin.

Sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *