Stil de viață

Anghinarea scade colesterolul

Dacă ai colesterolul mărit, poţi să apelezi la o soluţie care s-a dovedit a fi foarte eficientă: tinctura sau ceaiul de anghinare. Foarte multe cercetări scot la iveală proprietatea anghinarei de a reduce nivelul colesterolului "rău".

Statisticile arată că o treime dintre români au probleme cu colesterolul, prezentând o valoare ridicată a acestuia în sânge. De aceea, este esenţial să îţi faci analize la sânge măcar o dată pe an, să respecţi recomandările alimentare ale medicului curant şi să iei medicamentele pentru colesterol aşa cum ţi-au fost prescrise.

Pe lângă aceste reguli de care trebuie să ţii cont, poţi să apelezi la tinctura de anghinare pe care o găseşti în magazinele naturiste.

Aceasta trebuie diluată în apă şi consumată, respectând cu exactitate indicaţiile de pe prospect.

Alimente pe care trebuie să le eviţi

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic atenţionează cu privire la alimentele care conţin lipide şi reprezintă un factor de risc dacă ai colesterolul mărit:

1. Carnea şi produsele din carne (mezeluri) care prezintă zone albe de slănină: ceafă, cotlet, pulpă, costiţă, salam, cârnaţi, pastă de carne şi tocături, organele (ficat, creier).
2. Ouăle în cantităţi exagerate.
3. Laptele şi produsele lactate: unt, smântână, brânzeturi. Conţinutul în grăsime al brânzeturilor poate varia de la 15% grăsime în brânza de vaci, 30% în telemea şi până la 80% în brânza franţuzească, caşcaval şi brânza topită.
4. Produsele de cofetărie şi patiserie, fie ele dulci sau sărate, au un conţinut de grăsime de 30-80%.
5. Snacks-urile şi orice alimente semipreparate, frumos ambalate şi uşor de ronţăit: napolitane, biscuiţi, covrigei, chips-uri, popcorn, seminţe şi alune prăjite şi sărate.
6. Orice mâncare gătită, prăjită.
7. Pizza.
8. Sosurile şi maioneza.
9. Pastele cu sosuri din carne, smântână.
10. Toate produsele tip fast-food!

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *