Ultima oră

Anunț despre majorarea salariilor în 2021. Negocierile Guvern – patronate, încheiate!

Guvernul a încheiat negocierile cu sindicatele și patronatele legate de majorările salariale promise pentru 2021. Prima și cea mai importantă veste este că lefurile vor crește la 1 ianuarie. E drept, nu cu mult, doar 3%, așa că existe riscul ca această majorare să nu acopere nici rata inflației!

Președintele Consiliului Naţional al IMM-urilor a făcut anunțul finalizării negocierilor cu Executivul. Totodată, Florin Jianu a vorbit și despre amenzile rutiere din 2021.

Punctul de amendă rutieră se îngheață și în 2021

Florin Jianu a anunţat luni dimineaţă creşterea salariului minim cu 3% şi îngheţarea punctului de amendă şi pentru 2021 la 145 de lei!

„Tocmai s-a încheiat Consiliul National Tripartit. Am discutat cu Guvernul României următoarele aspecte:

Creşterea salariului minim cu 3%, aşa cum am propus noi, CNIPMMR, adică de la 2230 la 2300 lei;
Se îngheaţă punctul de amendă şi pentru 2021 la 145 lei”, a precizat președintele CNIPMMR.
În urmă cu două săptămâni, Florin Jianu susținea că cele trei scenarii privind creşterea salariului minim propuse de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale nu au la baza analizei niște indicatori incerţi: „Toate cele 3 scenarii prezentate de Ministerul Muncii au o serie de indicatori care sunt prognozaţi, iar aceşti indicatori sunt incerţi, pentru că în felul în care erau aceştia prognozaţi ar fi trebuit chiar şi în anul 2020 să scădem salariul minim pe economie, pentru că acolo se spunea care este diferenţa dintre creşterea economică prognozată şi creşterea economică realizată, iar acum avem o profundă descreştere economică, de -4%, faţă de ceea ce prognozasem la începutul anului, de +4”.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button