Ultima oră

Apeluri SNUAU 112 care semnalau prezența urșilor în județul Gorj

În luna septembrie au fost recepționate mai multe apeluri SNUAU 112 de la populație referitoare la prezența urșilor în apropierea zonelor locuite iar jandarmii gorjeni au fost solicitați să intervină în mai multe localități din județ pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urși asupra populației sau a bunurilor și alungarea acestora.
La primirea unui apel SNUAU-112, care sesizează prezența urșilor în apropierea zonelor locuite, se înștiințează prin mijloace de comunicare instituțiile și persoanele cu atribuții în domeniu iar un echipaj de jandarmi este direcționat imediat către locul solicitării pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor prin delimitarea zonei și desfășurarea de activități specifice pentru alungarea animalului sălbatic (se verifică zona unde a fost observat animalul sălbatic, se evaluează situația și riscurile și se utilizează semnale acustice și vizuale pentru a elimina pericolul unei întoarceri în zonă).
Totodată, în conformitate cu prevederile O.U.G. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, se constituie o echipă de intervenție formată din responsabilii instituțiilor cu atribuții în domeniu care stabilește gradual metodele de intervenție.
Recomandăm persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze de zona de pericol, să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *