Actualitate

Arhitecții din județul Gorj vor să dea o mână de ajutor Primăriei Târgu Jiu pentru realizarea PUG-ului

Arhitecții din județul Gorj vor să dea o mână de ajutor autorităților locale din Târgu Jiu pentru realizarea Planului Urbanistic General (PUG) la care se lucrează de ani buni, însă fără un rezultat concret.

„Din cauza lipsei PUG-ului, rar se poate sări de la un regim de înălțime de P+2. Acest PUG se lasă așteptat și ne afectează în viața de zi cu zi. Lucrăm cu un PUG vechi de peste 20 de ani, dacă nu și mai bine. E clar că nu s-au putut prevedea o serie de lucruri care urmau să se întâmple. Avem autorizații care sunt sau nu pe deplin legale.
Prioritatea pentru instituții și pentru noi o reprezintă acest PUG. Încercăm să încheiem un parteneriat cu Primăria Târgu Jiu, Serviciul Urbanism. Am promis că vom fi implicați 100% în elaborarea acestui PUG. O să le trimitem un document oficial din partea Ordinului. Există un contract cu o firmă din București, dar nu știu cum merge și când o să se finalizeze, deoarece toată lumea știe de cât timp estre acel contract“, a precizat Alexandru Hortopan, ales șef al Ordinului Arhitecților din Gorj, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

Grupe de lucru cu angajații Primăriei Târgu Jiu

Potrivit șefului arhitecților din Gorj, se vor forma grupe de lucru cu angajații Primăriei Târgu Jiu. „La Serviciul Urbanism au venit persoane noi, care sunt mai deschise și o să încercăm să facem grupuri de lucru pentru că este foarte greu să aduci pe cineva din afara orașului care să cunoască toate problemele de aici“.
Ordinul Arhitecților din Gorj numără aproximativ 60 de membri. În județul Gorj funcționează o reprezentanță a filialei Ordinului Arhitecților din Craiova.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *