ActualitateUltima oră

Asistent social al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, finalistă la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Marți, 15 martie 2022, va avea loc la Ateneul Român din București, Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR), cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale și aflat la a VIII-a ediție, evenimentul recompensează performanța și excelența celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și neguvernamentale, personalități și jurnaliști implicați în campanii sociale.

Din județul Gorj, singura persoană care a ajuns în finala Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială este Corina Maria Măruțoiu.

Corina Măruțoiu, asistent social principal în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, lucrează la Cabinetul de asistență socială al unității medicale din anul 2007. Își desfășoară activitatea în următoarele secții din cadrul spitalului: Psihiatrie acuți, Boli infecțioase, Obstetrică-Ginecologie, Nou-născuți, Oncologie, Dermatologie și Dispensar TBC. Face față cu brio unor cazuri complexe, precum mame minore și adulte aflate în risc de abandon, fără acte de identitate, fără sprijin familial și financiar; pacienți adulți și minori cu boli cronice (dizabilități fizice, psihice, oncologice, Hiv -Sida,TBC); persoane fără adăpost, alcoolici și dependenți de droguri etc.

Este o persoană dinamică, cu aptitudini foarte bune de comunicare, determinată, empatică, interesată de perfecționarea profesională în domeniul asistenței sociale.
„Activitatea desfășurată de mine în perioada pademiei COVID -19 a fost centrată pe calitatea serviciilor medicale și sociale oferite pacienților internați în spital. (…) Am desfășurat activități de voluntariat în cadrul Asociației Uniunea Femeilor din Gorj. (…) Este o meserie grea, dar satisfacția când reușești să ajuți oamenii este foarte mare”, a spus Corina Măruțoiu.

Ediţia din acest an va aduce în lumina reflectoarelor asistenţii sociali care s-au remarcat prin devotamentul faţă de profesie, precum şi prin munca cu comunităţile şi beneficiarii pe care i-au deservit în timpul uneia dintre cele mai obositoare şi incerte perioade din istoria recentă, perioada pandemică 2020-2021.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *