Dezvăluiri

Asistente de la Spitalul Tg-Jiu, în izolare! Un cunoscut medic, cu care au intrat în contact, riscă o AMENDĂ URIAȘĂ! Vezi ce s-a întâmplat!

Ancheta epidemiologică, efectuată în cazul decesului bărbatului de 66 de ani din Tismana, confirmat, post-mortem, cu SARS-Cov2, a scos la iveală faptul că personalul medical din Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu nu a fost instruit sau nu respectă recomandările epidemiologilor și există riscul ca în orice clipă să se declanșeze un focar de coronavirus, chiar în unitatea medicală. Unul dintre medicii care l-au consultat pe bărbat, în timp ce se afla la Terapie Intensivă, nu s-a decontaminat și nici nu a schimbat echipamentul de protecție și a intrat în contact cu asistentele care tocmai ieșeau din tură și nu purtau niciun fel de echipament.

Medicul Ion Mălăescu, cardiolog în cadrul Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), riscă o amendă uriașă din partea Direcției de Sănătate Publică Gorj din cauză că nu s-a decontaminat după ce a acordat o consultație pacientului aflat în stare critică, în secția ATI, și care, ulterior, a decedat și a fost confirmat cu SARS-Cov2.

Mai exact, reputatul cardiolog, a ieșit din salonul în care se afla pacientul, echipat corespunzător, și a trecut pe lângă două asistente, aflate în secție, care tocmai ieșeau din tură și nu purtau echipament de protecție.

În urma anchetei epidemiologice, cele două asistente au intrat în izolare, însă nu au fost testate, din cauză că nu prezintă simptome specifice COVID-19.

Inspectorii DSP îi reproșează medicului că nu a respectat procedurile privind decontaminarea echipamentului și circuitele în secția ATI, improvizată la parterul Spitalului 700.

Deocamdată nu există un punct de vedere al unității medicale pe această temă pentru că purtătorul de cuvânt al instituției, directorul medical Simona Coleașă, nu comunică cu presa. De altfel, de la începutul pandemiei cu noul coronavirul, purtătorul de cuvânt al SJU Tg-Jiu nu a emis niciun comunicat de presă, cu excepția unei replici la un articol, pe care a semnat-o împreună cu managerul instituției și șefa Laboratorului BK, iar alte două așa zise comunicări din luna martie sunt semnate de managerul Dumitru Vienescu, respectiv ”conducerea”(?!).

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *