Dezvăluiri

ATAC la adresa guvernului: Este ÎMPOTRIVA PRODUCĂTORILOR de energie pe bază de cărbune

Fostul secretar de stat din Ministerul Energiei, social-democratul Andrei Maioreanu acuză guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR că este “împotriva producătorilor de energie pe bază de cărbune”.

Vicepreședintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, a reacționat după ce administrația Complexului Energetic Oltenia a prezentat planul 2 de restructurare a companiei energetice de la Târgu-Jiu. Potrivit noului plan de restructurare, din companie vor pleca, în următorii ani, circa 9000 de angajați, urmând ca, în anul 2030, să funcționeze cu doar 2600 de salariați. În plus, vor fi închise treptat Carierele Peșteana, Lupoaia, Husnicioara, Jilț Sud și Tismana.“Este un plan, făcut în grabă, care nu ține cont de sistemul energetic național. E clar că poziția acestui guvern este una împotriva producătorilor de energie pe lignit. Economia județului Gorj va avea de suferit”, a declarat fostul secretar de stat din Ministerul Energiei. Andrei Maioreanu îi critică din nou pe guvernanți pentru că nu au aprobat, în Parlament, nici până acum strategia energetică națională și Planul Națională Integrat Energie-schimbări climatice. ”Polonia și-a aprobat strategia energetică. Majoritatea statelor din Uniunea Europeană au aprobate strategii, pentru că numai așa poate exista o predictibilitate în domeniu”, a conchis vicepreședintele Partidului Social Democrat Gorj.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Ne auzim peste 5-10 ani sa ne spui cum stai cu rezervele de carbune in cariere. Dar pana atunci poate ne explici situqtia financiara din perioadele 2012-2015, 2017-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *