Ultima oră

Atenție! Mulți fermieri ar putea intra în faliment


În plin context al protestelor organizate de fermieri, o temă esențială iese în evidență de la Bruxelles: carnea artificială să fie vândută în loc de cea naturală. Lipsa consumului de carne roșie în mod cert afectează vigurozitatea oricărui cetățean, avertizează însă Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, care a vorbit despre introducerea cărnii artificiale în comerţ, o posibilă problemă pentru fermieri.
„Consumul de carne roșie, dacă nu este în cantități suficiente, îți afectează organismul. Să fie foarte clar! Nu consumul de carne roșie este problema care generează boli de inimă sau cancer sau alte boli, ci consumul des sau o alimentație dezechilibrată. De aceea eu cred că eforturile Comisiei Europene și a Uniunii Europene în ansamblul său trebuie să se ducă în această zonă – a unor campanii de conștientizare cu privire la ceea ce înseamnă nevoia de a avea o alimentație echilibrată. Pentru că dacă mergem și stigmatizăm consumul de carne roșie, pe de-o parte, evident, putem avea o situație de acest gen în care consumatorul să refuze să mai consume carne roșie, iar acest lucru va afecta până la urmă generațiile viitoare, ca să ne înțelegem foarte clar. Pentru că lipsa consumului de carne roșie în mod cert afectează vigurozitatea oricărui cetățean”, a spus europarlamentarul Daniel Buda la Antena 3 CNN, la emisiunea Be EU cu Sabina Iosub.
„Trebuie să fim responsabili cu generaţiile viitoare şi nu ne permitem să facem experimente pe ele. Noi tot discutăm să atragem tinerii fermieri în agricultură. Ce perspective poate să mai aibă un tânăr să vină în agricultură dacă ştie că poate peste 20 de ani o să fie o alternativă la ceea ce poate să facă el”, a precizat Daniel Buda. Avem nevoie de carne, dar nu trebuie să o producem cu orice preţ, a concluzionat europarlamentarul.
Sursa:stiripesurse.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *